DOLAR 32,3254
EURO 34,7388
ALTIN 2.408,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

İdeal ilişkilere sahip olmak için öneriler

05.03.2021
A+
A-

Uyku alışkanlığınızı değiştirinABONE OL

Uyku alışkanlığınızı değiştirin

Sırt üstü uyuyun! Yüzüstü ve yan yatmak sıvıların gözlerinizin altında toplanmasına neden olur. İsterseniz sırtüstü uyuyabilmek için fazladan bir yastık daha ekleyin. Aldığınız uyku miktarı da önemli. Tam 8 saat uyumaya özen gösterirseniz farkı hemen görmeye başlayacaksınız.

Çay poşetleri uygulayın

Çay poşetleri uygulayın

Pahalı yüz bakımlarını unutun, en iyi çare mutfağınızda! Kafeinli sallama çaylarda kan akışını artıran antioksidanlar bulunur. Ayrıca güneş ışığına ve yaşlanma belirtilerine karşı da koruyabilirler. en iyi etki için antiinflamatuar faydalar sağlayan yeşil çayı tercih edin. 5 dakika demleyin, 20 dakika soğutun ve 20 dakika uygulayın.

Soğuk süt kompresi

Soğuk süt kompresi

Bu yöntem bir göz kremi kadar etkili olabilir. Göz altınızdaki bu soğuk his, kan damarlarını geçici olarak daraltır. Suyla da yapılabilir ancak süt ve süt ürünleri cildinizi parlak ve ışıltılı tutan A vitamini içerir. Günde iki kez göz altına uygulayın ve 10 dakika bekletin.

Hindistancevizi yağı

Hindistancevizi yağı

Bu nazik antiinflamatuar, temizleyici ve nemlendirici olarak kullanılabilir. Gözlerinizin altındaki koyu renk halkaların aydınlatması konusunda harikalar yaratabilir. Pek çok kullanıcı, aydınlatma ve nemlendirme özelliği sayesinde ince çizgileri ve kırışıklıkları engellediğini söylüyor. Az miktarda sürün, hafifçe ovalayın ve bir gece bekletin. Elveda pahalı göz serumları!

Yatmadan önce makyajınızı doğru şekilde temizleyin

Yatmadan önce makyajınızı doğru şekilde temizleyin

Makyajla uyumak cildiniz için en kötüsüdür. Daha da kötüsü, bazı insanların onu nasıl çıkaracağını bilmemesidir! Asla rimel ve göz kalemi ile uyumayın. Her zaman bir toner veya profesyonel makyaj temizleyici kullanın. Yavaşça silin, agresif bir şekilde ovalamayın.

Daha az tuz tüketin

Daha az tuz tüketin

Sodyum, genellikle cildimizin şişkin ve donuk görünmesinin başlıca suçlularından biridir. Vücudumuz yeterli H20’ye sahip olmadığında ancak çok fazla tuz aldığında, kendimizi şişkin hisseder ve öyle de görünürüz. Göz altı derisi özellikle ince olduğu için kolayca susuz kalır ve şiş görünür.

Güneş kremi kullanın

Güneş kremi kullanın

Dermatologlar kışın bile güneş korumasız dışarı çıkmamamız gerektiği konusunda uyarsa da pek çoğumuz bunu dikkate almıyoruz. En az SPF30 içeren bir nemlendirici kullanmaya başlayın. Hem UVB hem de UVA ışınlarına karşı geniş spektrumlu korumaya sahipseniz, göz altlarınız size teşekkür edecektir.

Cilt rutininize bir retinol kremi ekleyin

Cilt rutininize bir retinol kremi ekleyin

Retinol kremleri akne ve yaşlanmadan sedef hastalığına kadar onlarca cilt problemini çözebilir. Güçlü bir A vitamini formudur ve krem, sıvı veya jel şeklinde satın alınabilir. Retinol, kolajen üretimini uyarır ve temizlendikten sonra günde bir kez kullanılabilir. Dermatoloğunuza danıştıktan sonra retinol kullanmaya başlayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.