DOLAR 32,2085
EURO 34,7398
ALTIN 2.433,35
BIST 10.171,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Deri bakımına ihtiyacınız mı var? Bu doğal yoğurt maskesini deneyin

22.04.2020
A+
A-

Çoğumuz, yoğurdun vücudunuz için sağladığı faydalara oldukça aşinayız. Bağırsaklarınız için iyi olan probiyotiklerin, ufak mikroorganizmaların (canlı bakteri ve maya) yanı sıra yüksek miktarda protein içerir. Yoğurdun vücudunuzda çalıştırdığı sihirli etkileri cildinize de uzanıyor. Vücudunuz için olağanüstü faydalarını göz önüne alındığınızda, yüzünüz için yapabileceği harikaları da varsayım edebilirsiniz. İşte yoğurt kullanarak spa ışıltısına kavuşmanın yolları…

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından kullanmak için tıklayın

Bir nesil alfa hidroksi asit olan süt asiti taşıyan yoğurt, akne problemleri ile savaşır. Mağazadan satın aldığınız temizleyicilerin çoğunda, kir tedavilerinde ve akne ürünlerinde de bu asite rastlayabilirsiniz. Ayrıca yoğurt cildinizin bakteriyel dengesini düzeltmeye asistan olan ve akne oluşumuna neden olan mikropların kontrolden çıkmasına asistan olabilecek probiyotiklerle doludur.

Diğer bir süt asiti şımarıklığı, nazik bir eksfoliye edici olmasıdır. Yani altında daha pürüzsüz, daha parlak ve daha genç bir deri ortaya dahil etmemek için ölü cilt hücrelerini yok etmeye yardımcı olur. 2011’de yapılan bir alıştırma, yoğurtun ciltteki nemi yenilemeye tezgâhtar olabileceğini, böylece deri kalitesini ve elastikiyetini artırabileceğini gösteriyor. Ve son olarak, yoğurt cildinizi doğal olarak sıkılaştırması özelliği doğruca kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya muavin olur.

Malzemeler ve hazırlanışı

Malzemeler ve hazırlanışı

Yüz maskenizi yapmak için 2 yemek kaşığı sade yoğurt ve 1 nehir kaşığı balı birleştirin. Muz, limon suyu ya da yaban mersini gibi isteğe alt bileşenlerinizi yoğurt karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Bütün yüzünüze eşdeğer bir ince tabaka uygulayın. Yüzünüzü soğuk suyla durulamadan ve nemlendirici uygulamadan önce 20 dakika bekletin. Çok sık kullanıldığında, yoğurt cildinizin mikrobiyomunu bozabilir ve tahrişe neden olabilir. Bu yüzden haftada 1-2 kere yoğurt yüz maskesi göstermek yeterlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.