DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

ICP Kurucusu Dominic Williams, Blockchain Endüstrisini Eleştiriyor

ICP Kurucusu Dominic Williams, blockchain endüstrisini eleştirerek sektördeki mevcut sorunları ve gelecek potansiyellerini değerlendiriyor. Williams’ın görüşleri ve analizleri bu içerikte.

28.04.2024
A+
A-

Altcoin projesi ICP’nin arkasındaki Internet Computer ve Dfinity Vakfı’nın baş bilim adamı ve kurucusu Dominic Williams, mevcut blockchain’lerin çoğunluğunun aslında “çöp” olduğunu ileri sürdü. Böylece blockchain endüstrisine yönelik sert bir eleştiride bulundu. Yakın zamanda yapılan bir röportajda Williams, sektörün temel teknoloji yerine pazarlama anlatılarına odaklanmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Williams’a Göre Kripto Paraların Çoğu “Çöp”

Williams’a göre, birçok yatırımcının yatırım yaptıkları projelerin gerçek teknolojik yeteneklerinden ziyade gösterişli pazarlama kampanyalarıyla ilgilenmesi nedeniyle sektörün mevcut durumu kafa karışıklığıyla karakterize ediliyor. Williams, durumu “yılan yağı” yatırımına benzetti: bazı projelerin vaatlerini yerine getirmektense ilgi çekici bir hikaye satma konusunda daha becerikli olduğunu öne sürüyor.

Blockchain Sektöründeki Anlayış Eksikliği

Blockchain Sektöründeki Anlayış Eksikliği

Williams, geliştiriciler ve yatırımcılar arasında Bitcoin, Ethereum, Solana ve Avalanche gibi popüler blockchainlerin sınırlamalarına ilişkin anlayış eksikliği olarak gördüğü durum nedeniyle özellikle eleştiride bulundu. İşlemleri işlemek için bu blockchainlerin faydasını kabul etse de, gerçek anlamda ölçeklenebilir ve verimli bir merkezi olmayan internet oluşturmaya gelince bunların yetersiz kaldığına inanıyor.

ICP: Üçüncü Nesil Bir Blockchain

ICP: Üçüncü Nesil Bir Blockchain

Buna karşılık Williams, Internet Computer Protocol’ün (ICP), yeni bir çevrimiçi etkileşim çağını güçlendirebilecek tek “üçüncü nesil” blockchain olarak görüyor. Internet Computer’ın benzersiz mimarisinin daha verimli ölçeklendirme ve hesaplamaya olanak sağladığını, zincir üstü sosyal ağlar gibi web3 platformlarının oluşturulmasına olanak sağladığını savunuyor.

ICP’nin Dalgalı Hareketi

ICP'nin Dalgalı Hareketi

Dfinity Vakfı’nın ICP’ye yönelik iddialı vizyonu, ICP hizmet tokeninin başlangıçta 18 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine ulaşmasıyla büyük ilgi ve yatırım çekti. Tokenın değeri o zamandan bu yana dalgalanmalar yaşasa da, blockchain topluluğu içinde ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Sonuç olarak, Williams’ın blockchain endüstrisine yönelik eleştirisi, abartıdan çok içeriğe odaklanmanın önemini hatırlatıyor. Endüstri gelişmeye devam ettikçe onun sözleri, geliştiricileri ve yatırımcıları önceliklerini yeniden değerlendirmeye ve blockchain teknolojisinin geleceğini yönlendirecek gerçek teknolojik yenilikleri düşünmeye sevk edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.