İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Gürcistan’dan Türkiye’ye Getirilen Suçlular Hakkında Açıklama
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Gürcistan’dan Türkiye’ye getirilen suçlularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar için tıklayın!
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Önemli Açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5’i kırmızı bültenle aranan 8 şüphelinin Gürcistan’dan Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gürcistan’a kaçtılar, Türk polisinden kaçamadılar.” ifadesini kullanarak, kırmızı bültenle aranan H.A, H.D, İ.B, Ö.T. ve A.S.Ö. ile ulusal seviyede aranan R.U, C.K. ve M.Ç’nin Türkiye’ye dönüşünü müjdeledi.
Bakan Yerlikaya, organize suç örgütü üyeleri ve zehir tacirlerinin nerede olurlarsa olsunlar yakalanacaklarını ve Türkiye’ye getirileceklerini vurguladı. “Bu kişilerin Türk polisinden kaçma şansı yok.” diyerek, güvenlik güçlerinin kararlılığını ifade etti. Ayrıca, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğü’nün bu operasyondaki iş birliğine de dikkat çekti.
- H.A: Kardeşi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan kırmızı bültenle aranan.
- H.D: Fuhuş ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından kırmızı bültenle aranan.
- İ.B: Yağma, kasten yaralama ve silahla tehdit suçlarından kırmızı bültenle aranan.
- Ö.T: Uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan kırmızı bültenle aranan.
- A.S.Ö: Çocuğun cinsel istismarı suçundan kırmızı bültenle aranan.
- R.U: Silahla tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal etme gibi suçlardan ulusal seviyede aranan.
- C.K: Göçmen kaçakçılığı ve uyuşturucu bulundurma suçlarından ulusal seviyede aranan.
- M.Ç: Kamu görevlisi kimliğiyle dolandırıcılık suçundan ulusal seviyede aranan.
Yerlikaya, bu şahısların Artvin Sarp Kara Hudut Kapısı’ndan İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından teslim alındığını ve ülkeye iadelerinin sağlandığını belirtti. Ayrıca, operasyonda görev alan Adalet Bakanlığı çalışanlarına ve diğer güvenlik birimlerine teşekkür ederek, “Interpol-Europol Daire Başkanlığımız, İstihbarat, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıklarımız ve Asayiş Daire Başkanlığımız ile Artvin İl Emniyet Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.