DOLAR 32,2967
EURO 34,7113
ALTIN 2.408,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Huzursuz Bacak Sendromu Uykuyu Etkiliyor

20.08.2020
A+
A-

Yaygın bir sinir sistemi rahatsızlığı olan huzursuz bacak sendromunun sebepleri ve tedavi yöntemi hakkında bilgiler veren Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, özellikle geceleri ortaya çıkan bu sendromun tedavi edilmediğinde hastanın yaşam kalitesini etkileyeceğini ve uyku bozukluğuna neden olabileceğini söyledi.

HUZURSUZ BACAK SENDROMU NEDİR?

Huzursuz bacak sendromunun yaşam boyu süren bir rahatsızlık olduğunu belirten Uzman Dr. Atilla Kara, ‘Hastaların yaşam kalitesini etkileyen ve kronik bir hastalık olan huzursuz bacak sendromu (RLS); bacaklarda uyuşma, karıncalanma, ağrı, özellikle uyku sırasında bacakları hareket ettirme isteği gibi yakınmalarla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Huzursuz bacak sendromu, tek taraflı görülebileceği gibi, iki bacağı da etkileyebilir ve vücuda yayılabilir. Genellikle ileri yaşlarda görülen bu sendrom, kadınlarda iki kat daha fazla seyretmektedir. Huzursuz bacak sendromu, genellikle nedeni bilinmeyen bir şekilde ortaya çıkar. Genetik yatkınlıklar, gebelik, nöropati, alkol tüketimi, demir ve B12 vitamini eksikliği, dopamin dengesinde bozukluk da huzursuz bacak sendromuna neden olabilir’ diye konuştu.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Huzursuz bacak sendromunun tanısının kolaylıkla konulduğunu ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, ‘Bacaklarda karıncalanma, yanma, uyuşma, iğneleme gibi yakınmalarla belirti veren huzursuz bacak sendromu, özellikle akşamları istirahat halinde ortaya çıkmaktadır. Bu sendrom hastalarda dinlendiğinde şikayetler başlar, hareket ettiğinde de sona erer’ dedi.

TEDAVİSİ YÖNTEMİ NEDİR?

Huzursuz bacak sendromunda uygulanan tedavi yöntemleri hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Atilla Kara, ‘Bu sendromun tedavisinde; dopaminerjik ilaçlarla birlikte, nöropatik ağrı tedavisinde kullanılan ilaçlar etkili olmaktadır. Bu sebepten ötürü, huzursuz bacak sendromu görülen hastaların mutlaka bir nöroloğa gitmesi ve tedavilerinin bir an önce başlaması gerekmektedir’ şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Bacak Ağrısı Nedenleri

Bacak Ağrısı Nedenleri

Kasık Ve Bacak Ağrısı Neden Olur?

Kasık Ve Bacak Ağrısı Neden Olur?

Yürürken Oluşan Bacak Ağrısına Dikkat!

Yürürken Oluşan Bacak Ağrısına Dikkat!

Fıtıkta Bacak Ağrısı

Fıtıkta Bacak Ağrısı

İLİşKİLİ GALERİLER Uyku Bozukluğu Neden Görülür?

Uyku Bozukluğu Neden Görülür?

Uyku Pozisyonları Hakkında Bilinmeyenler

Uyku Pozisyonları Hakkında Bilinmeyenler

Bacaklardaki Ağrılar Bu Hastalıkların Habercisi!

Bacaklardaki Ağrılar Bu Hastalıkların Habercisi!

Uykuya Dalmanızı Kolaylaştıracak Aromatik Yağlar

Uykuya Dalmanızı Kolaylaştıracak Aromatik Yağlar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.