DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Huzurevinde Corona virüsü şoku!

28.04.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Mert İnan’ın haberine göre Kovid-19 salgınında muhakkak ve muhtemel vakaların temas etiği kişileri saptayan filyasyon ekipleri, yoğun mesai harcamaya devam ediyor. Filyasyon ekipleri bugüne kadar pozitif meydana çıkan şahısların temasta olduğu 260 binden artı kişiyi tespit ederken, bazı ihmaller zincirine de bire bir tanık oluyor.

54 YAŞLININ TAMAMI POZİTİF 

İstanbul Şişli’deki bir filyasyon uzmanı, salgın sürecinde şahit olduğu çarpıcı gelişmeleri Uyruk Gazetesi’ne şöyle anlattı:

“Özel bir bakımevine, yaşlıların rutin kontrollerini  her hafta bir dahiliye uzmanı doktor yapmaktadır. Bu doktorun geçtiğimiz günlerde, ateş, öksürük gibi şikayetleri başlıyor. Kovid-19 testi yapılan doktorun deneme sonucu fazla çıkıyor. Hekim huzurevini arayıp durum hakkında veri veriyor. Bakımevi de endişeye kapılarak İlçe Sağlık Durumu Müdürlüğü’ne durumu aktarıyor. Sıhhat şikayeti olan dokuz kişiden sekizine deneme yapılırken, bu şahısların sonuçları artı çıkıyor. Bunun üzerine huzurevindeki bütün yaşlılar ile çalışanlara deneme yapılmasına karar veriliyor. Özel huzurevinde toplam 54 yaşlının tamamının deneme sonucu fazla çıkıyor. Test sonuçları fazla meydana çıkan yaşlılar tedavi için İstanbul’daki ayrı hastanelere sevk ediliyor. En son atama için gittiğimiz bir kamu hastanesinde özel bakımevindeki üç yaşlı hastanın taburcu edileceği konuşuluyordu. Huzurevi şu an kapalı olduğundan yaşlıların durumu ne oldu, bilmiyoruz. Hem söz konusu ihtiyar bakımevinde Kovid-19’a aleyhinde tedbirli davranan ve sıkı korunan çalışanlarda bile virüs saptandı.”

LİBYALI TURİST

“Libyalı turist, eşi ile Halkalı’daki otelde kaldığı sırada, ülkesine dönüş hazırlığı yaparken milletlerarası uçuşlar iptal ediliyor. Libyalı aile, Libya Konsolosluğu ile temasa geçtikten daha sonra Bağcılar’daki başka bir otele yerleştiriliyor. Bu sırada Libyalı çiftin öksürük, alev, halsizlik gibi şikayetleri başlıyor. durmadan Bağcılar’daki otelin lobisine inip, meydana çıkan aile buradaki Libyalılar’a sosyal mesafeye uymadan görüşmeler gerçekleştiriyor. Çiftin Kovid-19 olduğu anlaşılınca 2 otel filyasyon ekipleri tarafından taramaya alındı. Bulgu görülen yabancılara, pasaport numaraları alındıktan sonradan test yapılabiliyor.”

HELALLİK ALIRKEN

“80 yaşını geçmiş bir teyzenin sıhhat geçtiğimiz günlerde bozulmaya başlıyor. Halsizlik, öksürük, iştahsızlık, nefes almakta zorlanma, koku alamama gibi semptomlar ortaya çıkınca, akrabaları helallik elde etmek için bu teyzenin ikametine ziyarete gidiyorlar. Ziyaretten birkaç gün sonradan teyzenin durumu kötüleşince hastaneye kaldırılıp Kovid-19 testi yapılıyor ve sonuç artı çıkıyor. Helallik almak için teyzeyi ziyaret eden 21 kişiyi temaslı listemize aldık. Muhtemelen birçoğu hafif ya da şiddetli Kovid-19 geçirecek. Bu kişilerden 14 gün baştan başa karantina aşağıda kalmalarını ilettik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.