DOLAR 32,5580
EURO 34,9769
ALTIN 2.426,92
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Hükümetimde Netanyahu’ya yer yok

16.02.2020
A+
A-

Ulusal seçimlere iki hafta kala katıldığı bir televizyon programında konuşan Gantz, 2 Mart’ta yapılacak seçim için İsrail Eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman liderliğindeki aşırı milliyetçi partiyle hareket edebileceğini kaydetti. Geniş bir yelpazede “Yahudi ve demokratik” partilerle işbirliği yapacağını vurgulayan Gantz, merkez sağ Likud Partisi’yle hakkında yolsuzluk suçlamaları olan Başbakan Netanyahu ile yollarını ayırması durumunda çalışabileceğini ifade etti.

Ülkede yapılan anketler, Netanyahu aleyhindeki yolsuzluk iddiası ve ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı “Yüzyılın Orta doğu Barış Planı”na rağmen, Netanyahu ve Gantz’ın geçen eylül ayında yapılan seçim sonucuna yakın bir oy oranına ulaşmasını öngörüyor.

Ne olmuştu?
İsrail başsavcısı Netanyahu hakkında kasım ayında yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma başlatmıştı. İsrail yasalarına göre, herhangi bir suçla itham edilenlerin kamu görevlilerinden istifa etmesi gerekiyor. Ancak başbakan bu yasa kapsamı dışında tutuluyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.