DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Huawei yeni işlemcisiyle rakiplerine meydan okuyor!

03.09.2018
A+
A-

Heyecan dolu ve eğlenceli geçen basın toplantısının ardından, Türkiye’den sadece ShiftDelete.Net‘in katıldığı bir özel bir toplantıda, son zamanların en hızlı çıkış yapan ve tüm dünyadaki akıllı telefon satışlarında bir numarada yer alan Samsung’un arkasına yerleşerek, Apple’ı üçüncülük koltuğuna itmeyi başaran Huawei yetkilisi Bruce Lee ile görüştük.

Bu sıralamada her ne kadar satış adetlerinden bahsedip, Apple’ın üçüncü olduğunu belirtsek de, asıl hedefin karlılık olduğunun altını çizmekte fayda var. Apple, bu alanda halen zirvede!  Samsung ve Huawei, bu karlılılığı yakalamak için çok akıllı adımlar atarak ciddi yatırımlar yapıyor.

Bruce Lee ile yaptığımız görüşmede, Leica lenslerin verdiği güç ve Huawei mühendislerinin yazılım yeteneklerinin birleşmesiyle ortaya çıkan deneyimden bahsettik. 16 Ekim 2018 tarihinde, Londra’da gerçekleşecek bir basın toplantısı ile gündemi değiştirecek olan Huawei Mate 20 için, şimdiden ajandalarınıza not almayı unutmayın.

Lee, kullanıcılardan gelen geribildirimleri çok iyi değerlendirdiklerini, alanında mükemmel olarak gösterilen fotoğrafçılarla birlikte çalıştıklarını ifade ederken, toplam deneyime odaklandıklarının üzerine basarak bazı özel açıklamalarda bulundu.

Samsung’un geçtiğimiz günlerde tanıttığı Note 9 serisinden sonra, kalemin kullanıldığı bir Huawei akıllı telefonun piyasaya  sürülebilme ihtimalini sorduk.

Lee, bu konuda çok net ve samimi yanıtlar verdi. Samsung’un telefon içine yerleştirdiği kaleme ayrılan hacmin daha iyi değerlendirilebileceğini ifade ederken, kaleme olan ihtiyacın neredeyse yok denecek kadar da az olduğunu de ekledi.

Tüm bunlara rağmen, içerisine kalem giren bir Huawei akıllı telefonun asla olmayacağını ama dışarıda bulunan bir aksesuar olarak kalemle çalışan bir akıllı telefon duyurabileceklerini belirtti.

Bu açıklamaların ardından gözler, şimdilik Londra’da gerçekleşecek olan basın toplantısına çevrilmiş durumda. ShiftDelete.Net ekibi olarak etkinliği yerinde izleyecek ve özel bir canlı yayınla olan biteni anında sizlere aktaracağız.

Bu etkinlikten sonra, Huawei’de mesai bitmeyecek gibi duruyor. Çünkü Şubat 2019’da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019), gövde gösterisine dönüşeceği için şirket bu tarih için şimdiden çalışmaya başlamış gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.