DOLAR 32,3192
EURO 35,0609
ALTIN 2.309,09
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Huawei, Samsung’a bir darbe daha vurdu! Mayıs ayının en çok satan akıllı telefon markası açıklandı. Huawei, Samsung’u geçti. Öteki markaların…

30.06.2020
A+
A-

Kıyasıya bir rekabet olan zeki telefon pazarında geçtiğimiz iki ayda da şaşırtıcı bir gelişme oldu. Samsung’un, bu alandaki uzun süreli liderliğinin son bulması ve bu liderliği Huawei’nin kapması öyle de beklentiler doğrultusunda değildi diyebiliriz. Huawei’nin Nisan ayının gerisinde Mayıs ayında da lider olması durumu daha ilginç kıldı. Özellikle Huawei’ye ABD tarafından uygulanan yasaklama sebebiyle böyle bir tahmin yapılmıyordu.

Pazar araştırma firması CounterPoint, markaların Mayıs ayı pazar paylarını açıkladı. En çok satan akıllı telefon markası, yüzde 19,7 pazar payı ile Huawei oldu. İkinci sıradaki Samsung’un pazar payı ise yüzde 19,6 oldu. Aradaki farkın az olması da bu tablonun önümüzdeki aylarda değişebileceğine işaret ediyor. Tabloyu aşağı görebilirsiniz.

Apple’ın ise bu tablodaki yeri yüzde 13 pay ile üçüncü sıra oldu. İlk üç dışındaki markalar; Oppo, Xiaomi ve Vivo ise yüzde 8 pazar payına sahip oldu. Pazar payının yüzde 23’ü ise diğer markalardan oluşuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.