DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Huawei P40, EMUI 10.1 ile güncellendi: Petal Search Huawei P40 ve P40 Pro, güncelleme aldı. Google’ın rakibi Petal Search ile yenilenen bu modellere bir…

26.05.2020
A+
A-

ABD ile Çin aralarında bir anlaşma sağlanamadığı için baskı günler geçiren Çinli şirket, kendi kullanıcılarının şikayetlerine odaklandı. Google servislerini kullanamayan P40 ve P40 Pro, bu açığı Petal arama motoru ile kapatmak istiyor.

bunun dışında “Picture-in-Picture” isimli bir özelliğe de kavuşan bu modeller bundan böyle daha yetenekli. Bu nitelik, bir ekranda bulunan belli başlı görüntünün yanına başka bir görüntünün daha görüntülenebilmesini sağlıyor.

1.46 GB büyüklüğünde olan EMUI 10.1.0.131 güncellemesi, yakınlaştırma seviyesinin durumunu denetleme ediyor. Bu seviyenin 15x olduğu takdirde ya da daha üst bir seviyede hizmet vermesi durumunda devreye “Picture-in-Picture” özelliği girecek.

“Resim içinde fotoğraf” olarak da tanıdık bu tatbik, aynı anda iki görüntüye ansızın odaklanılmasını sağlıyor. Geçen ay Çin’de piyasaya sürülen “Picture-in-Picture”, artık tüm P40 ve P40 Pro kullanıcıları için aktif.

Eski adı Huawei Search olan Petal Search kullanıcıların başvuru indirmesini, aramalar yapmasını, hava durumunu ve haberleri takip etmesini sağlıyor. Ayrıca bu arama motorunda videolar, haberler ve fotoğraflar için hazır olan kategoriler de mevcut.

EMUI sürümünün boyutu ülkeden ülkeye değişebilir. bunun dışında kendisinin büyüklüğü de bu kriterden etkileniyor. EMUI 10.1.0.131 güncellemesini atfetmek için aşağı bulunan iki yoldan birini seçebilirsiniz:

Ayarlar > Sistem güncellemeleri > Yazılım güncellemesi > Güncellemeleri kontrol et > İndirme ve doldurma

Support (Yardım) uygulaması > Hizmetler sekmesi > Güncelleme > Güncellemeleri yoklama et > İndirme ve doldurma

Sizce Huawei P40 ve P40 Pro ikilisi bekleneni verebilecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.