DOLAR 32,1447
EURO 35,1205
ALTIN 2.471,63
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Huawei Nova 3 reklamı hileli çıktı!

21.08.2018
A+
A-

Huawei bu sene çıkardığı üst ve orta seviye tüm cihazlarda fotoğraf kalitesini ön plana çıkardı. Bunda şirketin hitap ettiği Çin, Hindistan, Ortadoğu gibi pazarlarda akıllı telefon alımında fotoğraf kalitesinin ön plana çıkmasının da payı var denilebilir. Şirket bu yüzden Ortadoğu pazarında gösterime sokulan reklamlarda özellikle Nova 3‘ün 24 Megapiksellik selfie kamerasını ön plana çıkarıyor.

Huawei Nova 3 tanıtıldı! İşte özellikleri!

Huawei Nova 3 tanıtım etkinliği öncesinde tüm detayları ile gün yüzüne çıktı. İşte Huawei Nova 3 özellikleri ve tasarımı gibi detaylar!

 

Ancak Mısır‘da çekilen ve tüm Ortadoğu‘da yayınlanan Huawei Nova 3 reklam filminde telefonun kendisi yerine DSLR fotoğraf makinesi kullanıldığı anlaşıldı. Bu hile reklamda oynayan aktris Sarah Elshamy‘in Instagram‘da paylaştığı set fotoğrafıyla ortaya çıktı. Fotoğrafta bariz bir şekilde aktörün eliyle kameraya doğru uzanıp Nova 3‘le selfie çekiyor gibi yaptığı görülüyor.

Elshamy‘nin sadece set ortamını göstermek için paylaştığı fotoğraf kısa sürede büyük bir tepki topladı. Aktris neye yol açtığını sonradan farketti ve Instagram hesabından gönderiyi sildi. Ancak iş işten çoktan geçmişti.

Orta seviye olmasına karşı, üst seviye fotoğraf kalitesine sahip olan Nova 3 reklamında neden böyle bir hile kullanıldı henüz bilmiyoruz. Huawei‘nin rakipleri fotoğraf kalitesinin gerçekliğini kanıtlamak için bu kadar uğraşırken şirketin böyle bir hata yapması anlaşılır gibi değil.

Bu hilenin Huawei‘nin pazarlama politikasıyla ilgili olmadığını düşünüyoruz. Muhtemelen yerel reklam ajansının daha iyi bir sonuç almak adına kullandığı bir hile. Ancak akıllı telefon pazarında liderliğe oynayan Çinli firmanın, bu tür yerel ajanslara güvenmekten vazgeçmesi gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.