DOLAR 32,3664
EURO 34,5464
ALTIN 2.377,99
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Huawei Mate 20 bekleyenleri üzecek haber!

27.09.2018
A+
A-

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro modelleri hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yaptığı sızıntılar ile ön plana çıkan Roland Quandt, Huawei’nin Mate 20 modelleri için izleyeceği satış stratejisi hakkında önemli iddialarda bulundu.

Roland Quandt‘a göre Mate 20 ailesinin orta seviye modeli her Avrupa ülkesinde satışa çıkmayacağını belirtti. Sadece önceden belirlenen ülkelerdeki kullanıcılara sunulacak olan Mate 20 modeli, Mate 20 Pro’nun gerisinde kalacağı iddia ediliyor.

btw, those of you thinking about getting the Mate 20 in most of Europe will likely be out of luck again. Huawei looks very likely to only offer the Pro in most countries but you might be able to get one from Scandinavia or Spain/Italy/etc

— Roland Quandt (@rquandt) September 25, 2018

Huawei’nin böyle bir karar almasındaki en büyük nedenin ise P20 Pro modelinin oldukça başarılı bir grafik izlemesi olarak gösteriliyor. Yaşanılacak bu durum Avrupa‘daki Huawei hayranlarını üzecek olsa da,  Roland Quandt tarafından öne sürülen bu iddianın doğruluk payının yüksek olacağını da belirtebiliriz. Görünen o ki şirket reklam dahil birçok şeyi Mate 20 Pro modeli üzerinden yürütüyor.

Huawei Mate 20 özellikleri nasıl olacak?

6.3 inçlik dev bir ekrana sahip olan Mate 20, bu ekranda AMOLED teknolojisini kullanacak. 19:5:9 ölçülerindeki ekranın piksek sıklığı ise 395 ppi olacak. 1080 x 2244 piksel çözünülük ile gelecek olan telefonun ekranı şimdilik versiyonu bilinmese de Corning Gorilla Glass ile korunacak.

Dünyanın ilk 7nm’lik mobil işlemcisi olan Kirin 980, Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro’ya güç verecek. TSMC fabrikalarındaüretilen Kirin 980 işlemcisi, Cortex-A76 çekirdeğine sahip olan ilk işlemci olmayı da başardı. Bu işlemci, çekirdek mimarisinde de farklılıklar sunuyor.

Bu işlemci, üst düzey işlemler için 2 çekirdek, yüksek performans gerektiren işlemler için 2 çekirdek ve gündelik performans işleri için 4 çekirdekli bir yapıya sahip. Yüksek performans gerektiren işlemler için 2.6 GHz hızında çalışan 2 adet Cortex A76 çekirdeğinden, günlük kullanım için ise 1.8 GHz hızında çalışan 2 adet Cortex A76 çekirdeğinden yararlanıyor. Gündelik işlemler için ise 1.8 GHz hızında çalışan 4 adet Cortex A55 çekirdeği kullanılıyor.

İşlemci içerisinde yer alan Mali-G76 grafik birimi, Kirin 970’de kullanılan Mali-G72’ye kıyasla yüzde 46 daha fazla performans sunarken, yüzde 178 oranında güç tasarrufu sağlıyor. Genel toplama baktığımızda ise şirket, Kirin 970’e kıyasla yeni işlemcisinin yüzde 37 oranında daha performanslı olduğunu belirtiyor.

Bellek kısmındaysa artık Android ekosisteminde standart haline gelen 6 GB RAMkullanılması bekleniyor. Diğer taraftan birçok depolama seçeneği sunulacak olsa da, 64 GB ile 256 GB arası modeller görmeyi bekliyoruz.

Huawei Mate 20 fiyatı

Yakın zamanda tanıtılan EMUI 9.0 Mate 20 sersinin arayüzü olacakken, telefonun kutudan Android Pie ile çıkması bekleniyor. Huawei Mate 20 fiyatı ise başka bir merak konusuyken, cihazın öngörülen satış fiyatının 600 Euro olması bekleniyor.

Mate 20 Türkiye’de satışa sunulacak mı?

Roland Quandt tarafından ortaya atılan iddia hakkında şimdilik yetkililer tarafından resmi bir açıklamanın yapılmadığını da belirtelim. Ancak diğer modellerde olduğu gibi yeni Mate 20 serisi aynı anda Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.