DOLAR 32,5561
EURO 34,8485
ALTIN 2.427,01
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Huawei dijital asistanı bir ilki gerçekleştirecek!

23.04.2018
A+
A-

Kullanıcıların daha fazla duygusal etkileşim kurabileceği Huawei dijital asistanı adeta Her filminin gerçek dünyaya taşınması olarak görülebilir. Huawei Tüketici Grubu Başkan Yardımcısı Felix Zhang, gelecekte tüm Huawei akıllı telefon kullanıcılarının sistemle duygusal modda etkileşime girebilmesini istediklerinin altını çiziyor.

Yapay zeka için gerçekleştirilecek bu geliştirme ile örneğin akıllı telefonunuz modunuza göre karşılık verecek. Yani sadece programlanmış cihazlarla geri dönüş yapılmayacak. Ses tonunuz, telefonunuzu nasıl kullandığınız ve diğer etkenler modunuzun tespiti için değerlendirilecek kıstaslar arasında yer alacak.

Zhang, 2013 yapımı Her filmindeki Samantha adlı asistanın çalışmalarında kendilerine ilham verdiğini paylaşıyor. Samantha’yı seslendiren kişinin Scarlett Johansson olduğunu da not olarak düşelim. Bu dijital asistanın tüm mühendislerin rüyası olduğuna vurgu yapılırken, filmdeki gibi kullanıcıların kız arkadaşlarını bile unutabileceği kadar iddialı açıklamalarda bulunuluyor.

Yapay zeka uygulamasının sizinle sohbeti sürdürmek üzere kademeli olarak evrim geçirmesi de ana fikri oluşturuyor. Hava durumu veya haberlerin de yapay zekayı duygusal anlamda etkilemesi isteniyor. Özetle, akıllı telefonunuz cebinizdeki arkadaşınız olacak.

Huawei P20 Lite kutu açılış videosu!

Huawei’nin merakla beklenen telefonlarından P20 Lite modelini, detaylı inceleme öncesinde kutusundan çıkartıyoruz. Huawei P20 Lite kutu açılış videosu ile telefon kutu içeriğine ve tasarımına yakından bakıyoruz.

Şirket böyle bir yapay zeka geliştirmenin ne kadar süreceği konusunda açıklama yapmıyor. Öte yandan Google Asistan, Siri, Cortana ve Alexa gibi gelişmekte olan rakipler karşısında şirketin oyalanma gibi bir şansı yok.

:: Huawei’nin böyle bir dijital asistan sunma planları konusunda sizin düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.