DOLAR 32,2245
EURO 35,0032
ALTIN 2.500,98
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Huawei – ABD savaşı baştan alevlendi! Huawei ile ABD arasındaki atışma bir kere daha alevlendi. Huawei 5G servisleri hakkında atılan …

20.04.2020
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, üç gün önce Fox Business Network ile gerçekleştirdiği bir röportajda Çin’in Corona virüsü konusundaki rolü hakkında konuştu. Pompeo, ilgili virüsün Çin yüzünden yayıldığını bir defa daha vurguladı.

Bu gerçeği çoğu kez dile getiren Pompeo, Huawei’nin 5G servislerini kullanan ülkeler namına da bir yorumlama yaptı. ABD Dışişleri Bakanı, Çinli şirkete ait olan telekomünikasyon altyapılarını kullanan ülkelerin ikilemde olduğunu belirtti.

Pompeo’ya tarafından Huawei’nin 5G servislerini kullanan hükümetler bu kararı bir defa daha düşünecek. Hem ABD Başkanı Donald Trump ile benzer fikirleri paylaşan tecrübeli siyasetçi, Çin hükümeti hakkında şunları söyledi:

“Şu andan itibaren epeyce eminim ama Çin Komünist Partisi yönetiminin bilgi paylaşma konusunda şeffaf olamayışı, elindeki verileri dobra dobra paylaşamaması ve bu verileri denetim edememesi, o kadar çok ülkenin kendi telekom mimarileri için yaptıklarını bitmiş düşünmesine sebep olacak.”

“Huawei o ülkelere donanım ve ekipman satmaya gittiğinde buna maruz kalan ülkeler, bu konu hakkındaki kararını araştırmak adına öbür bir bakış açısına sahip olacak.”

Shocked to hear a U.S. official leverage the #COVID19 pandemic to malign a private company on @MorningsMaria. Huawei has used its resources to give #healthcareheroes & government workers technology & PPE on every continent. @SecPompeo let’s talk & get facts straight. #FactsMatter pic.twitter.com/vwNgKIBuJt

— HuaweiUSA (@HuaweiUSA) April 17, 2020

Huawei’nin ABD şubesi, bu açıklamalara sert bir cevap verdi. Bu bağlamda Huawei ABD Emniyet Şefi Andy Purdy, Mike Pompeo’nun sözlerini eleştirdi. Purdy, Pompeo’nun diğer ülkeleri gizli gizli etkilemeye çalışmasını dürüst bulmuyor.

Çin’i COVID-19’un baş sorumlusu olarak gösteren Pompeo’yu gerçeklerin konuşulması üzere misafir etme eden Huawei ABD Güvenlik Şefi, Huawei’nin dünyanın dört bir yan hastanelere koruyucu giysiler ve maskeler dahil elde etmek üzere çoğu tıbbi malzeme bağışladığını açıklama etti.

Keza Çin merkezli şirket; İtalya, İspanya, İrlanda, Fransa ve Hollanda gibi öteki Avrupa ülkelerine de yardım ettiğinin altını çizdi. Andy Purdy, Huawei’nin 5G servislerinin destek amaçlı kullandığını ve ABD’nin buna rağmen fena bir hedef eşliğinde Huawei’yi kötülediğini sözlerine ekledi.

Trump yönetiminin iddialarını “saçmalıklar silsilesi” olarak adlandıran başarılı şirket, 5G kullanımının casusluk içermediğini bir kere daha açıkladı. ABD’nin öteki ülkeleri istihbarat paylaşmını kesmekle korkutma etmesi, Huawei’yi yıldırmıyor.

Huawei ABD Emniyet Şefi, Huawei’nin COVID-19 ile boğuşan ülkelere ağ ekipmanları ve teknolojik cihazlar eşliğinde yardım elini uzattığını söyledi. Trump yönetimi, Huawei’yi Çin’in gölgesi aşağıda çalışmakla suçluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.