DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Huawei 5G teknolojisini satışa çıkarıyor!

12.09.2019
A+
A-

Yakın bir zamanda yapılan röportajda Huawei CEO’su, şirketin 5G varlıklarını satmayı düşündüğünü açıkladı. Ayrıca, Huawei’nin Batı’da bir yerlerde, yani Asya’nın dışında bulunan bir alıcı arayacağını da ekledi.

Şu ana kadar Huawei’nin 5G çalışmalarına kimse talip olmadı. Alıcıların mevcut bir teknoloji şirketi veya tamamen yeni bir şirket olabilir. Satın alacak olan şirket ürünlere erişimi engellemek konusunda özgür olacak.

5G lisans portföyü, kodları, plan ve üretim bilgilerine tam erişim sağlanabilecek. Huawei’nin büyük emek harcadığı ve dünyanın en iyisi haline geldiği 5G teknolojisi konusundaki çalışmalarını satışa çıkarması birçok kişiyi şaşırttı.

Bu satışın sebebinin ABD olduğu şüphesiz bir gerçek. Çinli teknoloji devi, 5G konusunda hakimiyetini koruyor olsa da, ABD tarafından uygulanan ambargo ve diğer ülkelere yapılan baskılar işleri oldukça zorlaştırıyor.

Huawei bu satış için istediği tutarı henüz açıklamadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.