DOLAR 32,4438
EURO 34,7690
ALTIN 2.441,91
BIST 9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

HTC blockchain telefonu bomba gibi geliyor!

16.05.2018
A+
A-

HTC Exodus akıllı telefon başlangıçta bitcoin, ethereum ve diğer önde gelen kripto paralar için destek sunacak. Şirketin bu alanda daha fazla iş ortaklığı kurmasına ise kesin gözüyle bakabiliriz. Şirket ayrıca, Exodus telefonların nod olarak kullanılacağı yerel blockhain ağı ile kullanıcılar arasında kripto para ticareti yapılabilmesini ön görüyor. HTC akıllı telefon ile kripto para satın alma olanağının da sunulabileceği belirtiliyor. Akıllı telefon için şimdilik herhangi bir fiyat aralığı ise açıklanmıyor.

HTC Vive kurucusu Phil Chen, tüm blockhain girişimlerinin başındaki isim olarak görev alacak. Bu hamle ile HTC tarafından Facebook Messenger ve Instagram yetkililerinin Facebook için blockchain birimi yönetimine geçmesine benzer bir strateji izlendiğini söylemek mümkün.

Consensus 2018 etkinliğinde konuşan Chen, “Kendi anahtarlarınızı, kendi kimliğinizi ve verilerinizi tutabileceğiniz merkeziniz olacak bir telefon düşünüyoruz.” şeklinde konuşmuş durumda.

Sirin Labs tarafından geliştirilen ve 1,000 dolar fiyat etiketine sahip olan Finney sonrasında, HTC Exodus dünyanın iki numaralı blockchain tabanlı telefonu ünvanını elde edecek. Bu telefonunun dijital para birimlerini depolama ve kullanma olanağının yanı sıra, kullanıcıları işlem ücretlerinden de kurtardığını belirtelim.

Blockchain telefonu Finney özellikleri belli oldu!

Sirin Labs dünyanın gücünü blockchain üzerinden alan ilk akıllı telefonu olan Finney hakkında açıklamalarda bulunmuş durumda. İşte, sonunda resmen açıklanan Finney özellikleri.

Bakalım başka hangi şirketler blockchain telefonları ile karşımıza çıkacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.