DOLAR 32,5541
EURO 34,8917
ALTIN 2.436,70
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

HTC akıllı telefonları adına şaşırtan itiraf!

06.10.2019
A+
A-

Yıllardır kâr hanesini artı yerine eksi istatistikler ile dolduran HTC, bu yılın ikinci çeyreğinde de zarar açıkladı. Üst üste beşinci kez işlerin iyi gitmediğini resmi bir dil vasıtasıyla açıklayan Tayvanlı şirket, geçtiğimiz temmuz ayında çalışanlarının dörtte birini işten çıkartmıştı.

2011 yılında akıllı telefon pazarının yüzde 11’ini yöneten firmanın CEO’su Yves Maitre, HTC’nin mobil cihaz üretimindeki eğiliminden bahsetti. Tecrübeli iş insanı, şirketinin akıllı telefon donanımı konusunda yenilik yapmayı bıraktığını resmen doğruladı.

Apple’ın çalışmalarını, Samsung’un çabalarını ve Huawei’nin ekiplerini öven CEO, sözlerine şöyle devam etti:

Apple, Samsung ve Huawei üçlüsü, telefon tasarımına yatırım yapmak adına inanılmaz işler başardılar. Biz bu yolu tercih etmedik çünkü o sıralar yenilik yapmak amacıyla sanal gerçeklik teknolojisine sermaye sağlıyorduk.”

“Gençken biri bana yanlış zamanda doğru olmanın yanlış olduğunu ve doğru zamanda yanlış olmanın doğru olduğunu söyledi. Sanırım yanlış zamanda biz haklıydık ama şimdi bu şirketlere yetişmemiz gerekiyor. Bir zamanlama hatası yaptık.”

“Zamanı önceden tahmin etmek çok zor. Yaptığımız hata, can yakıcı bir hata ve bu yüzden cebimizden para çıkıyor. Zamanlama hatasından kurtulduğumuzu hissediyorum. Ekibimiz ile bilançolarımız, hissiyatımı destekler nitelikte. Yenilik konusunda hâlâ çok fazla konsepte sahibiz.”

HTC’nin en yeni projesi olan Vive Cosmos, yönetimin en yeni ilgi odağı olarak dikkat çekiyor. Sanal gerçeklik teknolojisine odaklanan Yves Maitre, müşterilerin tercihlerinden bahsederek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bir müşterinin sizin ürettiğiniz cihazı benimsemesi esas meseledir. İnsanlar teknolojinizi nasıl benimsiyor? Bu soru çok kritik. 5G, gelişme mevzusundaki birincil darboğazdır.”

“Gayri safi yurt içi hasılası yüksek olan ülkelere odaklanacağız ve onlara daha yüksek kaliteli el cihazları üreteceğiz. Rekabet değişiyor. Hepimiz dünya pazarında pazar payının azaldığı ve bir müşterinin artık en son model Huawei telefonuna sahip olmamaktan dolayı hayal kırıklığına uğradığı bir döneme şahitlik ediyoruz.”

HTC

Donanım ve fotoğrafçılık konusunu önümüzdeki birkaç ay içerisinde çözeceğiz. Müşterilerimize istediklerini vereceğiz. İşimiz doğrudan 5G’nin aracılar sayesinde nasıl dağıtıldığına bağlı ve 2020’nin 5G’nin başlangıç noktası olacağını biliyorsunuz.”

“Bir iletişim ağını dağıtmak genellikle 2 yıl sürer. Yeni iletişim teknolojisini 2023 yılında daha çok hissedeceğiz. Bu sebepten ötürü 2025 yılı bir dönüm noktası olacak. Hepimiz bu teknolojiye ve bu teknolojinin dağıtım hızına bağlı yaşıyoruz.”

HTC’nin akıllı telefon üretmek yerine alternatif sistemler üretmesini nasıl buluyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.