DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Hong Kong Bitcoin ETF’leri ve Çinli Yatırımcılar

Hong Kong Bitcoin ETF’leri ve Çinli yatırımcılar arasındaki ilişki inceleniyor. Çinli yatırımcıların Hong Kong ETF’lerine olan ilgisi ve etkileri ele alınıyor.

14.04.2024
A+
A-

Hong Kong, yakında spot Bitcoin ETF’lere onay vermeye hazırlanıyor. Ancak, Matrixport’un raporuna göre, anakara Çinli yatırımcılardan ciddi fon çekeceği iddiası çürütüldü. Çünkü, düzenleyici sınırlar HK kripto ETF’lerine anakara erişimini engelliyor.

Matrixport ve Bitcoin ETF’leri İddiası

Matrixport’a göre, Hong Kong’daki Bitcoin spot ETF’lerinin anakara Çinli yatırımcılardan sermaye çekeceği belirtilmişti. Ancak, ihraççılar tarafından yapılan açıklamalar, Çinli yatırımcıların bu tür kripto ETF’lerine erişimlerinin kısıtlandığını ortaya koydu. WuBlockchain’in paylaşımına göre, Çin anakarasından gelen fonların bu ETF’lere yatırım yapamayacağı açıklandı.

Matrixport’un daha önceki raporunda, Hong Kong’da listelenen Bitcoin spot ETF’lerinin, anakara Çinli yatırımcılardan güneye doğru ticaret yoluyla 25 milyar dolara kadar sermaye girişi çekeceği tahmin edilmişti.

ETF ihraççıları, Çin anakarasından güneye yönlendirilen fonların kripto para ETF’lerine yatırım yapamayacağını ve Matrixport’un raporunun yanlış olduğunu belirtti.

Çin, kripto para birimleri ticaretine katı düzenlemelere sahip. Bu nedenle, Çin anakarası ile Hong Kong arasındaki Southbound Stock Connect programı kripto para birimlerini içermiyor. Bu durum, Çinli yatırımcıların bu tür finansal ürünlere yatırım yapmasını engelliyor.

Düzenleyici Ortam ve Etkileri

Düzenleyici Ortam ve Etkileri

Çin Komünist Partisi’nin kripto paralara yönelik muhafazakâr tutumu, bölgedeki finansal ürünlerin gelişimi üzerinde etkili oluyor. Hong Kong ve Çin Anakarası arasındaki düzenleyici sınırlamalar, kripto para yatırım ürünlerinin gelişimini ve yatırımcı katılımını belirlemede önemli bir rol oynuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.