DOLAR 32,2901
EURO 34,7979
ALTIN 2.407,16
BIST 10.249,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Honda hacklendi! Amerikalılar mağdur Teknoloji ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte, kişisel verilerin güvenliği de gittikçe daha önemli…

26.12.2019
A+
A-

Personel ekibin dikkatsizliği sonucu Honda hacklendi. Raporlara göre, 976 milyon araç sahibinin dosyaları açığa çıktı. Rapor, güvenliği ihlal edilmiş veritabanına erişmek için şifre veya başka bir kimlik doğrulama yönteminin kullanılmadığını iddia ediyor.

Verilerin sızdığını tespit eden Bob Diachenko’ya göre, sızdırılan veriler Kuzey Amerika müşterilerine ait. Diachenko, bu verilerin yaklaşık bir hafta boyunca ortalıkta dolaştığını belirtti.

Bir hafta, kötü amaçlı kişilerin bu verileri kullanması için oldukça yeterli bir süre. Bu kadar büyük bir açığın, bu kadar uzun süre ortalıkta dolaşmasına şaşıran Diachenko, Honda’nın bu konudaki ilk vukuatı olmadığını da belirtti.

Sızdırılan veriler ise sırasıyla tam isimler, adresler, telefon numaraları, mail adresleri, araçların marka ve modelleri, araç plakası sayısı ve bakım hizmetleri kayıtları olarak belirtildi. Web güvenlik uzmanları, daha önce de Honda personellerinin ihmalleri sonucu benzer bir olayın yaşandığını belirtiyor.

DivvyCloud güvenlik firmasından Chris DeRamus konuyla ilgili “Ocak 2019’da otomotiv şirketine ait bilgilerin güvenliğini ihlal eden veri ihlali tespit edilmişti. Veritabanı tamamen açığa çıkmıştı” açıklamasında bulundu. Güvenlik uzmanlarına göre tamamen korunaklı bir sistem imkansız olsa da, uygun önlemlerin alınması bu tür vakaların yaşanma oranını oldukça azaltıyor.

Honda’nın bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Siz artan hack olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.