DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Hindistan’da polis, Twitter ofislerine baskın düzenledi

25.05.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Hindistan hükümeti, sosyal medya platformunun Hindistan’ın iktidardaki BJP partisinden Sambit Patra’nın bir tweetine “manipüle edilmiş medya” etiketini uygulamasından iki gün sonra Twitter’a bir bildirim gönderdi. Patra, kaldırılmış gibi görünen tweet’inde, muhalefet partisinin hükümetin koronavirüs salgınıyla mücadelesini baltalamaya çalıştığını söylüyordu.

MANİPÜLE EDİLMİŞ MEDYA

Twitter, platformunda paylaşılan önemli ölçüde yanıltıcı şekilde değiştirilmiş veya uydurulmuş içerikler için geçerli olan manipüle edilmiş medya politikasını geçtiğimiz Şubat ayında tanıttı. Doğru olarak sunulan yanlış içerik ve kamu güvenliğini etkileme veya ciddi zarara yol açma olasılığı yüksek bulunan içerik, kurallar uyarınca tamamen kaldırılmaya başlandı.

Twitter, etiketi o zamandan beri platformda yasaklanan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın birkaç tweet’ine uyguladı.

ÇALIŞANLARI HAPSE ATMAKLA TEHDİT ETTİ

Sık sık salgın nedeniyle eleştirilen Hindistan hükümeti, COVID-19’un yayılmasıyla ilgili sosyal medyadaki bilgileri sıkı bir şekilde kontrol etmeye çalışıyordu. Geçen ay hükümet Twitter, Facebook ve Instagram’a salgını ele almasını eleştiren paylaşımları kaldırmasını söyledi.

Mart ayında Hindistan hükümeti, çiftçilerin protestolarıyla ilgili içeriği kaldırma taleplerini yerine getirmemeleri halinde ülkedeki Facebook, WhatsApp ve Twitter çalışanlarını hapse atmakla da tehdit etmişti. Twitter, hükümetin yaptığı bildirimin ardından 500’den fazla hesabı kalıcı olarak engellemiş ve diğerlerinin de ülke içinde görünmesini engellemişti.

HÜKÜMET, COVID NEDENİYLE ELEŞTİRİLMEYE DEVAM EDİYOR

Hindistan’da COVID-19 ile bağlantılı ölümlerin sayısı bu hafta 300.000’i geçti. Johns Hopkins Coronavirus Kaynak Merkezi’ne göre, Hindistan Pazartesi günü 222.315 yeni COVID-19 vakası ve 4.454 yeni ölüm bildirdi.

Ancak uzmanlar, birçok ölüm resmi olarak kaydedilmediği için gerçek ölüm sayılarının çok daha yüksek olabileceği konusunda uyarıyorlar. Başbakan Narendra Modi, bu yılın başlarında virüse karşı zafer ilan etmesine rağmen; krize yavaş tepki vermesiyle ilgili ağır şekilde eleştirilmeye devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.