DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Hikmet Karaman: ‘Bu şehre borcunuz var’

11.06.2020
A+
A-

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Süper Lig’de kalan 8 hafta öncesi kulüp televizyonunda açıklamalarda bulundu. Malatya’nın futbolcuların yaşayabileceği gelişmiş bir kent olduğunu belirten Karaman, “Mesela bir takım oyuncularımız ben burada oynamayacağım dedi ve gitti. Buna idare olarak da bir şey yapamıyorsun. Antalya’yı tercih ediyor, İstanbul’u tercih ediyor. Ama bakıldığında Malatya da inanılmaz gelişmiş ve gelişmeye aralıksız bir şehir. Her şeyiyle cazip bir yer. Emrindeki tesisleşme noktasında da çeşitlilik oluşturmanız gerekli. Bunu yapabilirseniz oyuncular da burayı sever ve burada kalmak ister. Bu mutlak surette kulübümüzün yerine getirmek zorunda olduğu birinci aşamalardan biridir” ifadelerini kullandı.

“Burada yükümlülük hepimizin”
Takımın başarısızlığındaki sorumluluğun herkese ait olduğunu kaydeden Karaman, sözlerine şöyle devam etti:
“9 haftada 1 puan almış bir takımız. İlk 6 haftası 0 puan çekmişsin, sonraki 3 haftaya ben çıkmışım 1 puan almışız. 9 haftada 1 puan kötü bir tablo. İlk devrede 24 puan bölge bir takım 9 maçta 1 puan alamaz. Burada mesuliyet hepimizin, kimseyi suçlamaya lüzum yok. Futbolda biliyorsunuz başarıda pay sahibi olanlar fazla, başarısızlıkta kimseyi bulmazsınız. Burada Malatya şehrine sesleniyorum, bizim amacımız problemi problemle çözmek yok. Amacımız çözüm odaklı edebilmek. Problem odaklı olsak açık söylüyorum ben gelmezdim. ‘Korona var, bilmem ne var’ der, afiyet raporu alır gelmezdim.”

“Futbolcular iyi çalışıyor”
Karaman, futbolcuların alıştırma temposunun kendisini hoşnut ettiğini belirterek, “Futbolcular iyi çalışıyor. Onlara empoze ettiğimiz en önemli durum ‘şehre borcunuz var.’ Bu kulüpte geçen seneye kadar kimsenin parası kalmadı. Takıma sordum, geçen seneden bir kişinin alacağı var mı diye, herkes yok dedi. Bu büyük bir başarıdır. Ben şimdi takım ismi vermeyeceğim, çalıştım yerlerde yeni sezona girmeden geçen sezonlardan alacağı olan bir sürü futbolcu olurdu. Onları tenkit etmek adına söylemiyorum, maalesef ekonomi böyle. Bu yıl de korona virüsten nedeniyle TFF kulüplere para ödemesi yapamıyor” diye konuştu.

Mehmet Türel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.