DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Hidrosefali Rahatsızlığı Nedir?

30.09.2021
A+
A-

Yaş sınırlaması olmayan nörolojik ve kronik bir hastalık olan hidrosefali hastalığı tedavi edilmediği takdirde ölümcül sonuçlara sebebiyet verebilmektedir. Hidrosefali nedir? Hidrosefali hastalığının belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Yaş sınırlaması olmayan nörolojik ve kronik bir hastalık olan hidrosefali hastalığı tedavi edilmediği takdirde ölümcül sonuçlara sebebiyet verebilmektedir.

Hidrosefali hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Enis Kuruoğlu,Hidrosefali, beyin omurilik sıvısının miktar ve basıncının artışı ile oluşan bir hastalıktır. Anne karnında bulunan ve yenidoğan bebekler de dahil olmak üzere her yaşta görülebilen hidrosefali, sıvı birikiminin beyin üzerinde baskı yapması nedeniyle çok sayıda soruna neden olabilmektedir. Beyinde gelişen hasarlar çocuk ve yetişkinlerde birtakım zihinsel ve fiziksel problem ortaya çıkarmaktadır.” dedi.

Hidrosefalinin doğuştan ve sonradan çok farklı faktörler bağlamında meydana geldiğini söyleyen Doç. Dr. Enis Kuruoğlu şunları kaydetti: ”Kafa içi kanamalar, travmalar, menenjit, felç, kan pıhtıları, merkezi sinir sistemi enfeksiyonu ve beyin tümörlerine bağlı gelişebildiği gibi doğumsal nedenlerle de karşımıza çıkabilmektedir. Yetişkinler ve çocuklarda gelişen hidrosefali genellikle kafa yaralanmaları ve travmalar ile çeşitli hastalıklara bağlıdır. İleri yaşta kişilerde ise bu yaralanmaların yanı sıra enfeksiyonlarla da ilişkilidir. Çoğu vakada kesin nedeni belirlenememekle birlikte ileri yaşta hidrosefalide diyabet ve kalp/damar hastalıklarının da etkisi olduğu düşünülmektedir. Prematüre doğan bebeklerde görülen hidrosefali, omurilik sıvısının akışını etkileyen beyin problemleri nedeniyle gelişmektedir. Doğuştan gelişen hidrosefalinin nedeni tam olarak bilinememektedir. Bununla birlikte özellikle gen mutasyonları ve Dandy Walker gibi nadir görülen genetik bozukluklar hidrosefalinin nedeni olabilmektedir.”

HİDROSEFALİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

– Başın büyümesi

– Saç derisinden görülebilen ince damarlar

– Bulantı ve kusma

– Özellikle ayaklarda görülen kas spazmları

– Bıngıldakta oluşan şişlikler

– Baş ve boyun ağrısı

– Mide bulantısı ve kusma

–  Sürekli uyuma isteği

– Görme kaybı

– Çift ya da bulanık görme

– Yürürken zorlanma

– Zihinsel problemler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.