DOLAR 32,5478
EURO 34,8217
ALTIN 2.431,59
BIST 9.722,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Her Sabah Poğaça Yiyenlerin Bilmesi Gereken 7 Tehl…

11.09.2021
A+
A-

Günün en önemli öğünü kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri şüphesiz ki yumuşacık poğaçalar. Ama her sabah poğaça tüketmenin sağlığınızı tehdit ettiğini biliyor musunuz? Sizin için araştırdık…

Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan poğaça, her sabah tüketildiğinde vücutta istenmeyen sonuçlara neden oluyor. Kokusuyla ve tadıyla büyüleyen poğaçanın, fazla tüketildiğinde nelere neden olduğunu sizler için araştırdık. İşte her sabah poğaça yiyenlerin dikkat etmesi gerekenler… 

POĞAÇA SEVERLERİN BİLMESİ GEREKEN 7 TEHLİKE

Kahvaltılarınızı poğaça olmadan yapamıyor musunuz? Peki her gün yediğininiz poğaçaların vücudunuzda yağlanmaya ve beraberinde birçok rahatsızlığa neden olduğunu biliyor musunuz? Peki nedir bu rahatsızlıklar gelin beraber bakalım. 

Kötü Kolesterolü Yükseltiyor

Poğaçanın içinde bulunan katı yağ, fazla tüketilmeye başlandığı zaman kandaki kötü kolesterolün artmasına neden oluyor. 

Kilo Alımına Neden Oluyor

Mis gibi kokan, yumuşacık poğaçaların tadının bu kadar güzel olmasının sebeplerinden biri, şüphesi ki içinde bulunan ve birçoğumuzu cezbeden un, şeker ve tereyağı. Tabi bu malzemeler bir araya geldiğinden kiloya neden olmaması imkansız. Her sabah tükettiğiniz poğaçalar size fazla kilo olarak geri dönüyor unutmayın. 

Sindirim Sistemini Yavaşlatıyor

Poğaça tüketmenin neden olduğu sorunlardan biride de sindirim sistemini yavaşlatması. Tüketilen katı malzeme hamurlaşmaya ve sindirimi yavaşlatmaya neden olur.

Midede Yanmaya Neden Olur

Ana malzemelerinden biri yağ olan poğaça, fazla tüketildiği zaman midede yanma meydana gelir. Bunun nedeni ise , özellikle kalitesiz yağ ile üretilen poğaçaların, safra kesesinde ve mide de yağ sıvısı salgılamasıdır. Bu durumda midede yanma hatta bulantıya neden olmaktadır. 

Vücudun 2 Ayda 2.5 kg Yağ Bağlamasına Neden Oluyor

Düzenli tüketilen poğaçalar, katı yağ ve un barındırması zamanla vücutta yağlanmaya neden olur. Yapılan bir araştırmada, 2 ay boyunca düzenli tüketilen poğaçanın vücutta 2.5 kg yağlanmaya neden olduğu gözlemlenmiştir.  

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.