DOLAR 32,2925
EURO 34,6258
ALTIN 2.413,46
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Covid-19 Psikolojik Etkileri

28.06.2020
A+
A-

Bu konu ile alakalı yapılan son çalışmaları sizin için derledik ve bir araya getirdik! İşte haberimizin detayları!

Psikolojik Teferruat Hakkında Data Sahibi Olun!

Psikolojik etkilerin ülkemizde hafife alınması ve nedense fizyolojik rahatsızlıklar dek önemsenmemesi en temel sorunlarımız aralarında yer alıyor. Hatta psikolojik sorunlara sahip olmanın hala insanlar arasında dile getirme konusunda bıkkınlık çıkaran bir şart olduğunun ve bir tabu olarak görüldüğünün de belirtilmesi gerekir.

Covid-19 psikolojik etkileri zarfında birçok kişinin fazla vurdumduymaz davrandığı ayrım ediliyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerin yalnızca %2 lik bir vefat oranı olsa da psikolojik manada verdiği hasarım az kalsın toplumun yarısından fazlasını etkisi altına aldığı net şekilde görülmektedir. Özellikle üzüntü bozukluğu rahatsızlıklarının nüksetmesi ya da var olan sorunların şiddetlenmesi konusunda ne derece büyük bir etkinin odluğu daha net fark ediliyor.

Anksiyete Bozukluğu Nedir?

Covid-19 psikolojik etkileri zarfında en dikkate alınması gereken hususların başında anksiyete geliyor. Bu hastalık bununla beraber yaygın kaygı bozukluğu olarak da nitelendirilmektedir.

Vesvese bozukluğu şahısların özellikle en minik bir belirsizlikten deha etkilenmesi ve odaklanma sorunu yaşamasıdır. Henüz herhangi bir endişelenecek şart olmasa deha gelecekte meydana gelebilecek olan sorunlardan endişe edilmesi de çoğunlukla görülen sorunlar arasındadır. Kişiler gelecekte başlarına gelme olasılığı epeyce düşük olan durumlar ile alakalı endişelenmekten günlük olarak yerine getirmeleri gereken görevleri zeka uygulayamazlar.

Detaylara bakıldığı zaman halkımızın büyük bir bölümünün sahip olduğu bu rahatsızlığın karantina ve salgın koşulları sebebi ile daha da arttığı ve şahısların jurnal hayatlarını aracısız etkiler konuma geldiğinin de belirtilmesi gerekiyor. Bu sorunun aşılması namına en içten nokta psikiyatrlar ve psikoterapistler olmalıdır. Ciddiye alınması gereken bu rahatsızlığın kişilerin günlük yaşam rutinlerini dahi olumsuz etkileyebilecek bir seviyede olduğunun belirtilmesi gerekiyor.

Hastalık Hastalığı Ne Kavrama Geliyor?

Salgının yayılma hızının epeyce yüksek olması ve hemen her ortamın bizim için riski biri hal alması rahatsızlık hastalığının çoğalmasına neden olmuştur. Herhangi bir sorun olmasa dahi boğazınızda bir ağır ya da yarı ateşlenmişsiniz gibi biri his bütün vücudunuzu etkisi altına alabilir. Bunun bütün manası ile psikolojik bir alt yapıya sahip olduğunu ayrıntıları ile belirtmek gerekiyor. Öteki konularda da sürekli olarak bir hastalığa yakalanacakmış gibi hissedebilirsiniz.

Bu rahatsızlığın tetiklendiği bir diğer nokta da salgın sebebi ile hastanelere gitmenin çok da doğru olmamasıdır. Kişilerin önemli bir bezginlik olmadan hastanelere gelmemesi nasihat edilmektedir. Doktora gidemeyecek olma düşüncesi de çok patavatsız biri biçimde bu psikolojik sıkıntıları artırmaktadır. Salgın birçok insanın ölümüne sebep olsa da dünyada insan davranışlarının ve psikolojisinin şekillenmesi konusunda da büyük bir tesir sahibi olduğunun belirtilmesi gerekir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.