DOLAR 32,2660
EURO 34,7909
ALTIN 2.406,29
BIST 10.291,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Her Gün İki Yumurta Yerseniz Bu Olur

01.05.2020
A+
A-

Yumurtanın kanserden görme bozukluklarına kadar birçok faydası bulunmaktadır. Her gün uyumlu olarak 2 yumurta yediğinizde vücudunuza bu faydaları sağlamaktadır. İşte teferruat…

TOKSİNLERİN ATILMASINI SAĞLAR

Saç ve cildin güçlenmesine katkı sağlayan biyotin, B vitamini ve sindirilebilir besleyici proteinler yumurtanın içerisinde epeyce fazla bulunmaktadır. Tavuk yumurtalarında yer alan fosfolipitler, toksinlerin karaciğerden atılmasını sağlar.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Yapılan bir araştırmanın sonucuna tarafından uyumlu yumurta yemek kadınların meme kanserine yakalanma riskini yüzde 18 azaltıyor.

KIRIŞIKLIKLAR AZALIR

Hollandalı bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre yumurta, 35-40 yaş arasındaki kadınların yüzde 87’sinde ihtiyarlık lekelerini ve cilt buruşukluklarını ortadan kaldırıyor. Erkeklerin ise göz çevresindeki kırışıklıklar gözle görülür şekilde azalıyor.

HIZLI KİLO VERİLİR

Yapılan araştırmalar, kahvaltıda tavuk yumurtası tüketimiyle düşük kalorili bir perhiz programı uygularsanız, kilo verme hızının iki kat arttığı ortaya koymuştur. bununla birlikte selülitlerin gözle görülür bir şekilde kaybolmasını da sağlıyor.

GÖRME BOZUKLUKLARINI DÜZELTİR

Yumurtada bulunan lutein maddesi berrak ve bariz görme olaylarından sorumludur. Ahenkli olarak yumurta tüketmek görme ile ilgili sorunların giderilmesini sağlar.

KOLESTEROLDEN KORUR

Daha önceki görüşlere karşın, yeni incelemeler yumurtadan alınan kolesterolün fosfatidlerle dengelendiğini ve bu sebeple insan sağlığı için zararlı olmadığını gösterdi. Hem yumurta yemek vücudun kendi kolesterol üretimini engeller. Yanı sıra yumurta, trigliserit düzeylerini düşüren ve bu sayede kardiyovasküler hastalık riskini azaltan omega-3 asitlerini içerir.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Beyin hücreleri arasındaki alışılagelmiş iletişimi karşılayan fosfolipitler, kolinden oluşur. Bu vitaminin beynin en manâlı inşa malzemesi olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır. Kolin eksikliği ise hafıza azalmasına niçin olur.

KEMİK VE DİŞLERİ GÜÇLENDİRİR

Yumurta içeriğinde bulunan D vitamini bir uçtan bir uca vücuda minimum balık yağı değin avantaj sağlar. Yapılan araştırmalarda uyumlu yumurta bitiren kişilerin kemiklerinin daha dinç olduğu ortaya konmuştur.

HORMONLARI DENGELİYOR

Yumurtanın içeriğinde bulunan B9 vitamini yani Folik asit, gebelik döneminde oldukça faydalıdır. Bu vitamin bebeğin engelli doğma riskini düşürüyor.

İLİşKİLİ HABERLER Kovid-19 Testi İçin Savunma Sanayisinin Tecrübesinden Faydalanılacak

Kovid-19 Testi İçin Savunma Sanayisinin Tecrübesinden Faydalanılacak

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

Taflan Nedir? Taflanın Faydaları Nelerdir?

Taflan Nedir? Taflanın Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.