DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Hem Ödem Attırıyor Hem de Zayıflatıyor

29.03.2020
A+
A-

Ülkemizde çok fazla tüketilen C,A ve K vitamini bakımından oldukça zengin olan kirazın faydaları şaşırtıyor.

KİRAZIN FAYDALARI NELERDİR?

Kiraz güçlü bir antioksidan kaynağıdır. İçerisinde bulunan A,C ve K vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Yaz mevsiminde sıklıkla tüketilen meyve hem zayıflamaya hem de ödem atmaya yardımcıdır. Alzheimer, diyabet ve obezite dahil olmak üzere kronik hastalıkları önler. Öte yandan Kirazın, romatizma, eklem, kas ve kemik ağrılarına karşı da büyük fayda sağladığı belirtilmiştir.

İŞTE KİRAZIN MUCİZEVİ FAYDALARI

Antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar Kalp ve damar sağlığını korur Hafıza sorunlarını giderir Nörolojik hastalıkların görülme riskini azaltır Diyabet riskini düşürür Cildi korur, yaşlanma belirtilerini geciktirir Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur Yatmadan birkaç saat önce kiraz yerseniz eksik melatonin tamamlanır ve uykuya geçiş kolaylaşır Kolesterole iyi gelir İdrar söktürücü özelliği vardır. İdrar yolu enfeksiyonlarını engellemek için çok yararlıdır Vücuttan ödem atar

KİRAZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kiraz çekirdeğini doğrudan yutabileceğiniz gibi suyunu ve yağını tercih edebilirsiniz. Kiraz çekirdeğinin suyunu kaynatıp tüketebilirsiniz. Kiraz çekirdeği doğal bir antioksidan olma özelliğini taşır. Kiraz çekirdeği yutmanın kilo verme üzerinde önemli etkileri vardır.

KİRAZ SAPI ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Kiraz sapı çayı ödem atmaya ve kilo vermede etkilidir. Hem idrar söktürür hem de kolesterole iyi gelir. C, A, K vitaminleri ile fosfor, demir ve kalsiyum gibi mineraller bakımından zengin olan kiraz sapı çayı lif içeriğiyle daha uzun süre daha doygun kalmanızı sağlar. Kiraz sapı çayının faydaları arasında sakinleştirici özelliği yer alıyor.

İLİşKİLİ HABERLER Kiraz Diyeti ile Hem Genç Kalın Hem Kilo Verin

Kiraz Diyeti ile Hem Genç Kalın Hem Kilo Verin

Kiraz Şerbeti Tarifi

Kiraz Şerbeti Tarifi

Kiraz Sapı Çayı İç Organlarınızı Temizliyor

Kiraz Sapı Çayı İç Organlarınızı Temizliyor

Vişne veya Kiraz Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Vişne veya Kiraz Lekesi Nasıl Çıkarılır?

İLİşKİLİ GALERİLER Kabızlığı Bitiriyor! Kirazın Yararları

Kabızlığı Bitiriyor! Kirazın Yararları

Zayıflamak İsteyenler İçin Bu Gıdalara Dikkat!

Zayıflamak İsteyenler İçin Bu Gıdalara Dikkat!

Hızlı Zayıflamak İçin 9 Tavsiye

Hızlı Zayıflamak İçin 9 Tavsiye

Ödemi Vücudunuzdan atacak 7 Besin

Ödemi Vücudunuzdan atacak 7 Besin

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.