DOLAR 32,2684
EURO 34,8285
ALTIN 2.414,43
BIST 10.280,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Hayat Şartları Varis Oluşumunu Tetikliyor

01.07.2020
A+
A-

Mirasçı genel olarak bacaklarda damarların tıkanmasıyla oluşur ve damarların daha keskin ve kötü görünmesine neden olur. Epeyce manâlı bir problem olan varisin insanların meslek ve yaşam koşulların ortaya çıkardığı belirlenmiştir.

VARİS NIÇIN OLUŞUR?

Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Hasan Sunar, insanların yoğun meslek ve yaşam koşullarıyla birlikte yapısal yatkınlığın olmasıyla varislerin ortaya çıkardığı belirtti. Eğer aile bireylerinde de mirasçı varsa kişilerin daha özenli olması gerektiğini açıklama etti.

Varisin nedenlerini açıklayan Prof. Dr. Sunar, “Uzun süre ayakta kalmayı gerektiren işlerde çalışanlar ilk akla gelenler oluyor. Masa başından kalkmadan çalışanları da buna eklemek zorunlu. Hamileler de önemli bir mirasçı riski altındalar. İş ve yaşam koşulları kişinin yapı yatkınlığı ile birlikte varisleri ortaya çıkarıyor.” dedi.

VARİS NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Varisin bilhassa bacaklarda göründüğü düşünüldüğünde, üçgenin taban olmayan kenarı toplardamarlarının kanı taşımada karşılaştığı sorunların yansıması olarak görülebileceğini belirten Sunar, “Bacaklarda bambaşka bölge ve derinlikte toplardamarlar var. Her birinin mirasçı hastalığına bambaşka katkısı olabilir. Bu durum, rahatsızlık tablosunu etkilediği gibi tedavi şeklini ve sonucunu da büyük oranda belirler. Hastaların tedaviye uygunluğu toplardamarların ultrasonografi incelemesiyle kavranabilir. Bu işlem halk arasında ayak dopleri olarak bilinir. Etap dopleri bir tanı aracı olmanın yanı sıra hastanın varislerinden ayrıntılarıyla kurtulma şansı olup olmadığı bilgisini de verir. Örneğin derin toplardamar sisteminde problem varsa buna ara sıra iç mirasçı de deniyor, hastalara varis ameliyatı önerilmez.” dedi.

Varisi geçirmenin alternatif yollarını ifade eden Prof. Dr. Hasan Sunar, “Bu hastalara destek tedavileri dediğimiz mirasçı çorabı, ağızdan kullanılan ilaçlar verilir. Hayat koşullarını yerinde hale getirmesi önerilir. Varislerin şekline tarafından öbür mirasçı giderme metotları uygulanır. Telenjiektazi adını verdiğimiz kılcal varisler dışardan lazer uygulamalarıyla ayaktan tedavi edilir. Biraz daha geniş olanlar köpük tedavisi adı verilen varisleşmiş damarın içine iğne ile ilaç verilerek tedavi edilir. Bu da ayaktan yapılan bir işlemdir. Hastanın yatmasına lüzum yoktur.” açıklamasında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Varis Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Varis Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Varise Doğal Çözüm

Varise Doğal Çözüm

Yaz Aylarında da Varis Tedavisi Mümkün

Yaz Aylarında da Mirasçı Tedavisi Mümkün

Varise Ne İyi Gelir?

Varise Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER Gebelikte Varis Oluşumunun Nedenleri!

Gebelikte Mirasçı Oluşumunun Nedenleri!

Kan Damarlarını Daraltan Besinler

Kan Damarlarını Daraltan Besinler

Varislere Doğal Çözüm! Yeşil Domatesin Faydaları

Varislere Doğal Çözüm! Yeşil Domatesin Faydaları

Romatizma ve Varislere Çok İyi Geliyor!

Romatizma ve Varislere Fazla İyi Geliyor!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.