DOLAR 32,5670
EURO 34,7178
ALTIN 2.411,47
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Hayat ne zaman normale dönecek? İşte birincil açıklama! Yaşam ne vakit normale dönecek? sorusu sıkça gündeme getirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu konuda…

22.04.2020
A+
A-

Ramazan ayı baştan başa corona virüsü ile çaba için alınan tedbirlerin en üst düzeyde olmaya devam edeceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “bayram sonrasında sıradan hayata geçişin” hedeflendiğini belirtti.

“Ramazan ayı baştan başa da tedbirlere en üstteki düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah, bayram sonrası ülkemizin sıradan hayata geçişini hedefliyoruz. Salgınla çaba etmek dek, salgın sonrası dünyada, bölgemizde ve ülkemizde ortaya çıkacak yeni durumlara tedbirli elde etmek da önemlidir.

Dünkü kabine toplantımızda, tüm bakan arkadaşlarımıza, bu konuda gereken ikazları yaptık, talimatları verdik. Türkiye, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri birincil kere, küresel düzeydeki bir kalkınma sürecinin merkezinde yer alma fırsatı elde etmiştir. Bu imkanı değerlendirebilmenin yolu, şimdiden fikri ve somut hazırlıklarımızı yapmaktan geçiyor.”

Bağlı, Cumhurbaşkanı’nın bu açıklaması yanlış anlaşılmamalı. Ramazan ayında olgu ve vefat sayısında ciddi düşüşler yaşanması, derece derece bir şekilde bayram ardından bayağı hayata dönüşü muhtemel kılacak.

Yurt dışı kapılarının açılmasından, uçuşların normale dönmesine dek çoğu konunun normalleşmesi uzun süre alacak gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.