DOLAR 32,5233
EURO 34,7513
ALTIN 2.491,44
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Hatmi Çiçeği Çayının Faydaları Nedir?

15.09.2021
A+
A-

Doğayı güzelliği ile süsleyen hatmi çiçeğinin aynı zamanda kişinin sağlığı içinde birçok faydası var. Peki hatmi çiçeği çayının faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Hatmi bitkisi, halk arasında kuru öksürüğü kesen şifa olarak bilinir. Alternatif tıp alanında önemli bir konumda olan hatmi çiçeği enfeksiyonla mücadelede sıklıkla kullanılır. 

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

– Vücut direncini artırarak, bağışıklık kazandırır.

– Hatmi çiçeği, kan şekerini dengeliyor. Bunun yanı sıra kan basıncında da dengeleyici bir görev görmektedir.

– Hatmi çiçeği çayı, böbrek ve mesane torbasında oluşan taş ve kumu engeller. Şifalı çiçek, böbrek üstü bezlerini çalıştırmada mühim bir görev üstlenir.

-Hatmi, ciltte deforme olan hücreleri onarır aynı zamanda da yaşlanmayı geciktirir.

– Şifalı çiçek, diş minesini güçlendirir. Diş yüzeyinde oluşan tartarı engeller. 

HATMİ ÇİÇEĞİ ÇAYI NASIL YAPILIR?  

Kurutulmuş 200 gram hatmi çiçeğini kaynamış olan 3 bardak suya ekleyin. 3 dakika demlenmesini bekledikten sonra süzerek tüketin. Afiyet olsun!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.