DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Hatay’da Meme Kanseriyle Zafer: Hatice Eryaşar’ın Umut Dolu Hikayesi ve Farkındalık Etkinliği

Hatay’da Meme Kanseriyle Zafer: Hatice Eryaşar’ın umut dolu hikayesi ve farkındalık için ilham veren etkinlik.

17.10.2025
A+
A-

İskenderun’da yaşayan 55 yaşındaki Hatice Eryaşar, meme kanserini yenip topluma ilham veren bir örnek oldu. Hasta olarak geçirdiği süreçte iki memesini ve üreme organlarını kaybetti, ancak pes etmeyerek hayata tutundu ve süreci başarıyla tamamladı.

Ekimin meme kanseri farkındalık ayı kapsamında düzenlenen etkinlikte, Eryaşar ve kadınlar birlikte gökyüzüne pembe balonlar bıraktı, böylece erken teşhisin ve farkındalığın önemine vurgu yapıldı. Ziraat Parkı’nda gerçekleşen buluşma, toplumsal desteğin ve dayanışmanın bir göstergesi oldu.

Eryaşar, beş yıl önce ikinci evre, üçlü hormon pozitif meme kanseri teşhisi konulduğunu açıkladı. Uzun ve zorlu tedavi süreci boyunca doktorları ve sağlık çalışanları yanında oldu; tedavinin ardından yapılan gen testi pozitif çıkınca koruyucu amaçlı çift taraflı mastektomi ve rahim ile yumurtalıkların alınması kararı alındı. Şu anda altı aylık bir takip süreci yaşıyor ve tedavisi önümüzdeki 10 yıla yayılıyor.

“Bu etkinliği düzenlememin amacı, meme kanserinin sadece bir hastalık olmadığını, hayatın sürdüğünü hatırlatmaktı. Hem ağlıyorum hem gülüyorum; en çok da hayatta olduğum için mutluyum. Etkinlik aynı zamanda benim doğum günümde gerçekleşti; Rabbim bana en büyük sınavı verdi, ama şifayı da bahşetti,” dedi Eryaşar.

Hatay’da yerel kaynaklardan Ihlas Haber Ajansı’na (İHA) konuşan Eryaşar, bu süreci kimilerine umut kaynağı olacak şekilde paylaşmaya devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.