DOLAR 32,5488
EURO 34,9371
ALTIN 2.445,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Şalgam Suyunun Faydaları Nelerdir?

20.03.2020
A+
A-

Turpgiller familyasından olan ve kara havuçtan elde edilen şalgam suyu Türk kültürünün geleneksel içeceklerinden olmakla beraber Adana yöresinde kebapların yanında tüketilmesiyle bilinir. Şalgam suyunun faydalarını haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

İştah açıcı özelliği ile kilo almaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan laktik asit sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Kan dolaşımı için faydalı ve iltihaplanmaların azalmasına yardımcıdır. Sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesini engeller ve kanseri önler. Mide ve karaciğere için faydalıdır. Zengin kalsiyum, potasyum ve demir kaynağı olduğu için kemik ve dişleri kuvvetlendirir. İnflamasyonla mücadeleye yardımcıdır. Afrodizyak özelliğine sahiptir. İçerdiği A-B-C vitaminleri sayesinde kalp, damar, göz sağlığı ve göz tansiyonu için faydalıdır. Vücuttaki toksinleri atar. Kolesterolden uzak tutar. İdrar söktürücü özelliği vardır. Sigara kullananlarda A Vitamini eksikliğini gidermeye yardımcı olur. Akciğer ve bronşları temizler. Boğaz iltihaplarına iyi gelir. Amfizem ve diğer akciğer rahatsızlıkları gibi ciddi durumların önlenmesine yardımcı olur. Böbrek taşının düşürmeye yardımcı olur. Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan ve tam bir C vitamini deposu olan şalgam suyu vücut bağışıklığını güçlendirir. Beyaz kan hücre oluşumunu arttırır. Apse, dolama, kan çıbanı ve egzamaya iyi gelir.

İLİşKİLİ HABERLER Adana Şalgamı Nasıl Yapılır?

Adana Şalgamı Nasıl Yapılır?

Şalgamın Faydaları Nedir?

Şalgamın Faydaları Nedir?

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır? Şalgam Suyu Tarifi

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır? Şalgam Suyu Tarifi

Şalgamı Aylarca Saklama Yolu

Şalgamı Aylarca Saklama Yolu

İLİşKİLİ GALERİLER Şalgam Suyunun Bilinmeyen Faydaları!

Şalgam Suyunun Bilinmeyen Faydaları!

Milli İçeceklerimizden Şalgam Suyunun Bilinmeyen Faydaları!

Milli İçeceklerimizden Şalgam Suyunun Bilinmeyen Faydaları!

Baharla Hayatımıza Giren 5 Süper Besin, Şalgam Hazmı Kolaylaştırıyor!

Baharla Hayatımıza Giren 5 Süper Besin, Şalgam Hazmı Kolaylaştırıyor!

Şalgam Suyuna Limon Sıkarsak... Şalgam Suyunun Yararları

Şalgam Suyuna Limon Sıkarsak… Şalgam Suyunun Yararları

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.