DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Hastane borcunda ‘Feragat’ çıkmazı

26.11.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre tıbbi cihaz ve ilaç sektörünün yaklaşık 3 yıldır yaşadığı alacak krizi şimdi de feragat çıkmazına doğru gidiyor. Kamu hastanelerinin 17 ay, üniversite hastanelerinin ise 37 aydır ödemediği 19 milyar liralık alacaklarını tahsil edemeyen firmalar batma noktasına geldiklerini belirtirken Sağlık Bakanlığı firmalardan alacaklarında yüzde 6 ila yüzde 25 indirim yapmalarını istedi.

Firmaların büyük bölümü indirim yapamayacaklarını belirtti. Bunun üzerine Bakanlık feragat için düşünme süresini bu ayın sonuna kadar uzattı. Hakkından kendi isteğiyle vazgeçme anlamına gelen feragatı sektör olarak kabul etmediklerini belirten Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF) Başkan Yardımcısı Erkin Delikanlı, firmaların batmasından endişe duyduklarını söyledi.

BİZİ DİBE BATIRIR

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, ‘Feragat talebi firmalardan gelmiştir’ ifadesinin kullanılmasını da eleştiren Erkin Delikanlı, “Kamu hastaneleri, firmaları telefonla arayarak ikna etmeye çalışıyor. Böyle bir feragat, sektörü daha da dibe batıracaktır” dedi.

Kapısına “Bu işyeri 19 aydır kamudan tahsilat yapamıyor” yazdı

Erkin Delikanlı, alacaklarda indirim yerine 5-6 taksitte ödenmesini talep ettiklerini belirtirken feragati kabul etmeyen firmaların alacaklarını nasıl tahsil edecekleri konusunda büyük belirsizlik yaşandığını söyledi. Delikanlı, kendi şirketinin dış giriş kapısına üzerinde, ‘Bu işyeri 19 aydır kamudan tahsilat yapamıyor’ yazan bir uyarı kağıdı astı. Yazıyı, alacağını tahsile gelen bankacı ya da diğer alacaklılara ön bilgi vermek için astığını belirten Delikanlı, “Bu sayede içine düştüğümüz durumu daha iyi anlatıyorum. Bize acıyıp en azından birkaç gün süre tanıyorlar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.