DOLAR 32,4635
EURO 34,7814
ALTIN 2.440,49
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Hastalıklardan Koruyor

30.03.2020
A+
A-

Özellikle omega 3 doymamış yağ asidi açısından zengin bir içeriğe sahip olan semizotunun yapısında başta A ve C olmak üzere çok sayıda vitamin bulunur.

SEMİZOTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Tam bir şifa deposu olarak tanımlanan semizotunun kökeni Orta Asya’ya dayanıyor. Semizotu diğer yeşil yapraklı sebzeler ile kıyaslandığında, omega 3 yağ asidi açısından oldukça zengindir.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Semizotu, doymamış yağ asitleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Yapısından özellikle omega 3 barındıran semizotunun yapısında a-linolenik asit, EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit bol miktarda bulunur. Bu sayede kalp damar sağlığının korunmasına yüksek oranda yardımcı olur.

KÖTÜ KOLESTEROLÜN DÜŞMESİNE YARDIMCI OLUR

Zengin bileşenlerle dolu içeriği sayesinde kan basıncını dengeler. Kan basıncının dengelenmesiyle birlikte kötü kolesterolde düşüş söz konusu olur.

HASTALIKLARDAN KORUR

Semizotu, zengin besin içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede pek çok hastalığı daha ortaya çıkmadan önler. Mikroorganizmaların vücutta etkin bir şekilde dolaşmasının önüne geçer.

KANSERE KARŞI VÜCUDU GÜÇLENDİRİR

Semizotu, yüksek oranda antioksidan içeren bir besindir. Aynı zamanda antiinflamatuar etkileriyle sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser ve çeşitli hastalıklar karşısında vücudu güçlendirir.

BÖBREK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Semizotu, idrar söktürücü özellikte bir sebzedir. Aynı zamanda vücudu toksinlerden arındırır. Böbreklerdeki kum ve taşın idrar yoluyla vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur.

KABIZLIĞI ÖNLER

Kabızlık başta olmak üzere çeşitli sindirim problemlerinin tedavisinde etkilidir. Yüksek oranda içerdiği lif sayesinde bağırsakları hareketlerini hızlandırır.

DEPRESYON VE HALSİZLİĞE İYİ GELİR

İçerdiği vitaminler sayesinde günümüzün kronik problemlerinden biri haline gelen halsizlik ve depresyon gibi sorunların önlenmesinde önemli bir yardımcı besindir.

VÜCUDU ZİNDE TUTAR

Düşük kalorili içeriği ve düşük glisemik endeksi sayesinde kan şekerini dengeler. Bu sayede vücudu zinde ve formda tutar.

İLİşKİLİ HABERLER Kabızlık Nasıl Geçer?

Kabızlık Nasıl Geçer?

Vişneli Semizotu Cacığı Tarifi

Vişneli Semizotu Cacığı Tarifi

Depresyon

Depresyon

Kanser Hücrelerini Öldürmede Etkili

Kanser Hücrelerini Öldürmede Etkili

İLİşKİLİ GALERİLER KOLESTROLÜ OLANLAR DİKKAT! KEÇİBOYNUZUNUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

KOLESTROLÜ OLANLAR DİKKAT! KEÇİBOYNUZUNUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Kalp Hastaları Bol Bol Karpuz Tüketmeli! Karpuzun 11 Değerli Faydası

Kalp Hastaları Bol Bol Karpuz Tüketmeli! Karpuzun 11 Değerli Faydası

Depresyonun Doğal İlacı: Dereotu!

Depresyonun Doğal İlacı: Dereotu!

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.