DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Haşimato Hastalığı Kanser Yapar mı?

09.06.2020
A+
A-

Haşimato hastalığı kanser yapar mı? En yaygın tiroid rahatsızlıkları içinde bulunan Haşimato, tedavisi olan bir rahatsızlık. Birçok birey ise bunun kansere neden olup olmadığını merak etmekte. Bu konuya dair veri almak ve merakını tamir etmek isteyenler hemencecik haberimize bakabilirler.

Haşimato Hastalığı Nedir?

Haşimato hastalığı, son derece ciddi ve bununla beraber sağlıklı olan hücrelere saldıran otonom bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı tiroit bezinin çalışması koskocoman bir bıkkınlık içine girer. Çünkü daha eksik salgılama söz konusudur. Tedavisinin her daim ve en küçük bir gecikme olmadan bir lahza önce yapılması şarttır.

Haşimato Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Haşimato hastalığının belirtileri şöyledir;

Söylev yavaşlar Adette düzensizler ortaya çıkar. Bunun yanı sıra kişi son derece asabi olur. bununla birlikte bunalım söz konusudur. Çok kısa bir süre dilimi içinde iştahsızlık durumu ortaya çıkar.

Haşimato hastalığının nedenleri konusunda çok net bilgiler söz konusu olmasa da bilhassa hastaları öykülerinden yola çıkılarak bir liste oluşturulmuştur. Birçok hastalıkta olduğu gibi sigara içmek en tanıdık nedenler içinde her daim öne çıkar. Bunun yanı sıra hamile olanların muhakkak çok büyük bir tehlike aşağı olduğunu derhal açıklama edelim. Bunun yanı sıra ailesinde daha önce bu hastalığa yakalanmış olan kişilerde de görülme sıklığı genel olarak fazla yüksektir.  Riskli grupların içinde hepatit, Addison, Çölyak, Lupus, Kansızlık gibi rahatsızlıklara sahip kişilerin olduğunu derhal ayrıntıları ile belirtmek gerekiyor.

Haşimato Hastalığı Kanser Yapar mı?

Haşimato hastalığı kanser yapar mı: Bu hastalıktan nedeniyle hemencecik ve yelken direği olarak kanser olmak gibi bir şart laf konusu olmasa da bilhassa riskli arttırdığını anlatmak lazım. Ama bunun çok büyük bir olanak olmadığının altını çizelim. Çünkü bu hastalıkla kanser arasında yelken direği bir ilişki yoktur. Lakin bu rahatsızlık sağlıklı hücreleri düşman olarak görüp onlara saldırdığı için kanserin gündeme gelmesi ihtimallerin içinde yer alır.

Haşimato Hastalığının Tedavisi Nasıldır?

Haşimato hastalığı kanser yapar mı: Anında ve uç olarak kansere neden olmayan bu hastalıkta pat diye fazla çare yöntemi yoktur. Sadece tek bir opsiyon dikkat çeker ve o da ilaç tedavisi olarak kendisini gösterir. Bilhassa bu hastalığa yakalanmış olan kişilerin diyetlerine maksimum derecede dikkat etmeleri son derece önemlidir.   Hastalık devam ederken sık sık kan testinin yapılması gerekir. Bu şekilde en fazla takip edilen şey kişinin hormonlarıdır. Bunlarda bir sorun olduğu vakit genellikle bunun üstesinden diyet ile gelinir. Tam tersi hallerde ise klasik bir biçimde çare devam eder. Verilmiş olan ilaçların en az 6 hafta kullanımının peşinde bir teftiş evresi başlar. Son duruma bakılır. Hatta ara sıra hap değişimi gündem gelebilir. Buna karar verecek olan birey ise doktorun kendisidir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.