DOLAR 32,1988
EURO 34,9926
ALTIN 2.502,67
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Halil Umut Meler: ‘Oğlumla daha önce olmadığı dek vakit geçiriyoruz’

24.04.2020
A+
A-

Süper Lig’in gözde hakemlerinden FIFA Kokartlı Halil Umut Meler, liglere verilen arada İhlas Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Korona virüs sebebiyle liglere bahşedilen arayı nasıl değerlendirdiğinden, evde yaptığı antrenmanlara değin dostça cevaplar veren Meler, bu süreçte oğluyla süre geçirdiğini ve kitap okuyup film izlediğini söyledi.

“Sınavları evde yapıyorum”

Korona virüs nedeniyle çok acele bir durum olmadığı sürece evden çıkmadığını gösteren Halil Umut Meler, “Evde oğlumla bol bol oyunlar oynayarak, kitap okuyarak ve film izleyerek bu süreci kaliteli bir şekilde geçirmeye çalışıyorum. Acele ihtiyaçlar dışında dışında çıkmıyoruz. Atletik performans birimi kadar gönderilen antrenmanları, UEFA ve MHK kadar her hafta gönderilen video test ve kaide sınavlarını evde yapıyorum” dedi. Liglerin haziran ayında başlaması halinde kendilerini formda tutmak zorunda olduklarını da söyleyen Meler, “Bizler de futbolcular değin kastetmek ve form tutmak zorundayız. MHK ve Atletik Performans Birimi aralıksız çalışmalarımızı peşine düşüp takip ediyor. Bu süreci onlarla takip ediyor ve en doğru çalışma yöntemleriyle formumuzu korumaya çalışıyoruz” diyerek sezona hazırlandıklarını açıklama etti.

“En sevdiğim yemek enginar”

Mesleği nedeniyle aileyi çok pozitif ihmalkârlık ettiklerini belirten Halil Umut Meler, “Mesleğimizden nedeniyle en çok ihmalkârlık ettiğimiz ailemiz oluyor. Bu süreçte eşimle bol bol kahve içip bu süreç bitiminden daha sonra yapacağımız aktivitelerimizi planlıyoruz. Oğlumla da şimdiye değin hiç fırsat bulamadığımız zamanı en iyi şekilde geçirmeye çalışıyoruz” dedi. Evde kalınan bugünlerde birçok birey mutfakta vakit geçirirken, kendisinin fazla fazla mutfağa girmediğini söyleyen Meler, “Eşim mutfak işlerinde başarılı olduğu için bana fazla pozitif fırsat kalmıyor mutfakta. Fakat nadiren et ve ızgara tarzı yemekleri yapmak için mutfağa giriyorum doğrusu. En sevdiğim yemekler olarak enginar ve balık ürünlerini söyleyebilirim” diye konuştu.

“Şu ana dek yönettiğim maça eşit gelmedim”

Evde kaldığı sürede film ve dizi izlediğini de söyleyen Halil Umut Meler, “Ben bu işlem dışarıda da fazla pozitif film ve dizi izliyordum. Fakat bu süreçte daha da fazla film ve diziye süre ayırmaya başladım. Bilhassa izlediğim türler serüven, aksiyon ve bilim kurgu içerikli yapımlar. bunun dışında özellikle eski Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası maçlarını izliyorum. Televizyonda diğer maçlara da denk gelince izliyorum lakin şu başlıca kadar kendi yönettiğim bir maçı izlemedim” dedi. Maçların tek bir şehirde oynanmasının gündeme gelmesiyle ilgili de konuşan Meler, “Hakem olarak bizleri negatif yönde etkileyeceğini düşünmüyorum. Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ile devletimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun insan sağlığını en iyi şekilde düşünerek karar vereceğini düşünüyorum. Biz de bu karar doğrultusunda işimizi en iyi şekilde yapacağız” dedi. Bu sürecin geçmesiyle birlikte hakem camiasının nasıl etkileneceği sorusunu da yanıtlayan Meler, “Ben bu işlem içerisinde başından beri kederli değilim. Bu virüsü her zaman birlikte yenerek en kısa sürede liglerin kaldığı yerden benzer heyecanı ve tutkusuyla devam edeceğini varsayım ediyorum. bu vesileyle sizin vasıtanızla Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Hakimiyet ve Çocuk Bayramı’nı da kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bozhan Memiş
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.