DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Futbolcular, madenciler için maça baretle çıktı

16.10.2022
A+
A-

Bartın Amasra’da yer alan maden ocağında meydana gelen patlama tüm yurdu yasa boğması üzerine Tekirdağ’da 1. Amatör Lig’de mücadele eden Eriklice Zeytinspor’un futbolcuları, Tekirdağ Adalet Takımı ile yapacağı maça patlamada hayatını kaybeden 41 madenci anısına sahaya baretle çıktı. Madencileri hatırlamak ve onları unutmamak için böyle bir farkındalığa imza attıklarını dile getiren futbolcular, ülkece yasa boğulduklarını dile getirdi.

Hayatını kaybeden madenciler için sahaya baretle çıkan takımın futbolcularından Nazım Çetin yaptığı açıklamada, “Sizlerde bu farkındalığımızdan dolayı geldiğiniz için teşekkür ederiz. Ülke olarak çok üzgünüz. Çünkü böyle bir facianın olmasına hiçbirimiz istemezdik. Bartın’da meydana gelen maden faciasından dolayı çok üzgünüz. Moralimiz çok bozuk. Şehit olan maden işçilerinin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralı olanlara ise canı gönülden acil şifalar diliyoruz. Takım olarak çok üzgünüz” dedi.
Baretle farkındalığın ardından futbolcular, baretleri kafalarından çıkarırken hakem düdüğü ile maç başladı.

Halil Dağ

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.