Hakkari’de Cilo Buzulları Yarığına Düşen Genç Kurtarıldı
Hakkari’de Cilo Buzulları Yarığına düşen genç, ekipler tarafından kurtarıldı. Olayla ilgili detaylar ve gelişmeler haberimizde.
Hakkari’de Cilo buzullarında yaşanan kurtarma operasyonu
Hakkari’nin Kırıkdağ köyü yakınlarındaki Cilo buzullarında meydana gelen olayda, genç bir kişi buzulların derin yarıklarına düştü. Olay, bölgedeki sıcak hava dalgasının etkisiyle buzulların erimesi sonucu oluşan tehlikeli yarıkların artmasıyla gerçekleşti. Kendisi, yalnız başına keşfe çıkan genç, buzulların zayıflayan yapısından dolayı düşerek mahsur kaldı.
İhbar üzerine bölgeye hızla AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri sevk edildi. Ekipler, zorlu arazi ve buzulların tehlikeli yapısına rağmen, uzmanlık ve titizlikle çalışarak genç adamı kurtardı. Yaralanma veya ciddi sağlık sorunları olmadan, ilk sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaştırıldı.
Yetkililer, bölgedeki buzulların erimesi ve oluşan yarıkların tehlikesine dikkat çekerek, vatandaşlara bu tarz riskli alanlara girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, bölgedeki doğal güzelliklerin korunması ve güvenlik açısından resmi yasaklara uyulmasının büyük önemi vurgulandı.
Olayın detayları ve alınan önlemler
- Genç, Kırıkdağ köyü yakınlarında keşfe çıktı ve buzulların erime riski yüksek alanlara girdi.
- Erime sonucu oluşan buz yarıklarına düştü ve yardım istendi.
- AFAD ve UMKE ekipleri, bölgeye ulaşarak, uzman ekipler yardımıyla kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.
- Genç, sağlık açısından herhangi bir ciddi sorun olmadan kurtarıldı ve bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edildi.
- Yetkililer, bölgenin tehlikeli doğası nedeniyle girişleri yasakladı ve halkı uyardı.