DOLAR 32,3403
EURO 34,8437
ALTIN 2.391,19
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Hafta sonunun en sakin yerleri! 130 TL’ye hafta sonu tatili…

05.07.2018
A+
A-
1 / 31

İstanbul gibi stres dolu bir şehirde yaşıyorsanız, kafa dinlemeye ihtiyacınız var demektir. Sizin için güzel bir hafta sonunda gidilecek yerler listesi hazırladık. Üstelik fiyatlar ise 130 TL’den başlıyor. İşte yeşilin mavi ile birleştiği güzel bir hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz yerler.

Fotoğraflar: Otellerin web siteleri, Alamy

2 / 31

Adı gibi: Şirince / Kayserkaya Dağ Evi
Şirince’nin en güzel yanı organik tarıma verilen önem ve kaliteli bağlarından çıkan şarapları.

3 / 31

Şirince’de masalsı sokaklarda gezebilir, evlerinin büyüsüne kapılabilir ve küçük şarap satılan yerlerde Şirince’ye özgü güzel şaraplardan satın alabilirsiniz. Meyveli şarapları çeşit çeşit: elma, çilek, muz, şeftali, kavun…

4 / 31

Aziz John Baptist Kilisesi, Tiyatro Medresesi gibi yerleri görüp gezmeden dönmeyin. Ayrıca Tiyatro Medresesi’nin yanında Nesin Matematik Köyü bulunuyor. Burada doğa ve huzur ile iç içe matematik öğretmek amaçlanmış.

5 / 31

Şirince’de Kayserkaya Dağ Evi’nde kalabilirsiniz. Şirince’nin güzelliğini dağ eviyle buluşturan Kayserkaya Dağ Evi’nde iki kişilik oda fiyatı 350 TL.

6 / 31

Dağ evinde ayrıca zaman geçirebileceğiniz birçok aktivite de bulunuyor.

7 / 31

Hafta sonunuzu kamp yaparak geçirmek isteyene: Kaş Camping
Çam ormanlarıyla kaplı Torosların, adeta masmavi denizi kucaklar gibi sakladığı bir koyda bulunuyor Kaş.

8 / 31

Sakin sokakları ve baharın gelmesiyle açan çiçekleri görmek için bile gidilesi bir yer. Burası tam bir aktivite cenneti…

9 / 31

Örneğin, güzel kokulu sokaklarda bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

10 / 31

Aynı zamanda burada bulunan Xanthos Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.

11 / 31

Bölgede ekstrem sporlardan birçoğu yapılıyor. Bu tür sporları seviyorsanız Yamaç paraşütü ve bungee jumpingin tadını Kaş’ta da çıkarmalısınız.

12 / 31

Eğer otel değil de daha sakin bir yer arıyorsanız kesinlikle adresiniz Kaş Camping olmalı…

13 / 31

Kendi çadırınızla geldiğiniz Kaş Camping’de çadırda konaklamak için 50 TL veriyorsunuz

14 / 31

Bol aktiviteli: Saklı Göl Evleri / Burdur
Eğer doğayla buluşmak, kafanızı dinlemek ve kuş sesleri arasında kendinizden geçmek istiyorsanız Saklı Göl Evleri tam aradığınız yer.

15 / 31

Burada sizi kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak konforu sunan özel tasarımlı göl evleri ve müthiş bir doğa bekliyor.

16 / 31

Gittiğinizde sportif balıkçılık, kano gezisi, doğa yürüyüşü, tekne gezintisi ve bisiklet turu gibi keyifli aktiviteler de yapabilirsiniz.

17 / 31

Ayrıca çevrede tarihi ve kültürel anlamda gezecek çok yer var. Özellikle Kremna, Milias ve Kral Yolu gibi tarihi yerlere uğramadan sakın dönmeyin.

18 / 31

Çadırda kalmak isteyenler için iki Kişi 430 TL. Fiyatlara kahvaltı da dahil. (www.sakligolevleri.com / 0248 344 21 22)

19 / 31

Kaz Dağları’nın eteklerinde: Erguvanlı Ev – Çanakkale
Kaz Dağlarının eteklerindeki Yeşilyurt köyünde bulunan Erguvanlı Ev az sayıda insanla, doğanın içinde sakin bir tatil geçirmek, doğa yürüyüşleri yapmak, çevrenin tarihi ve turistik yerlerini görmek isteyenler için en ideal mekânlardan biri.

20 / 31

Burada kaplıcalara da gidebilirsiniz. Birçok alternatif ulaşım yolunun bulunduğu otele kendi arabanızla gitmek istediğinizde İstanbul’dan Yeşilyurt’a kara yoluyla Tekirdağ, Eceabat, Çanakkale, Ayvacık üzerinden 450 km’lik, yaklaşık olarak 5,5 saat süren bir yolculukla ulaşacaksınız.

21 / 31

İki kişi 390 TL. ( www.erguvanliev.com / 0286 752 56 76)

22 / 31

Akdeniz’in güzeli: Hoyran Wedre / Antalya
Toros Dağları’nın koynunda, Akdeniz’e yüksekten bakan Hoyran Wedre ziyaretçilerine şehirden uzak tamamen doğayla iç içe bir tatil fırsatı sunuyor. Birçok oda çeşidinin bulunduğu Hoyran Wedre yerli ziyaretçilerin yanında yabancı turistlerinde gözdesi

23 / 31

konumunda. Çevresinde birçok tarihi ve kültürel mekanın bulunduğu bu otele gitmek isteyenler, Demre-Kaş yolunun 15. Km’sinde bulunan Davazlar köyünden sola saptıkan 3 km sonra Hoyran köyüne ulaşabilirler.

24 / 31

Bahçe manzaralı 390, deniz manzaralı olan ise 420 TL.

25 / 31

İki kişi kahvaltı dahil. (www.hoyran.com / 0286 752 56 76)

26 / 31

Ege’nin incisi: Bozcaada / Camping Bozcaada
’Ege’nin İncisi’ sözünü sonuna kadar hak eden Bozcaada’da hafta sonu için çok ideal.

27 / 31

Ada Rum Mahallesi ve Türk Mahallesi olarak ikiye ayrılmış. Rum Mahallesi’nde daha çok restoranlar, kafeler, meyhaneler bulunurken Türk Mahallesi’nde ağırlıkla pansiyonlar ve butik oteller var.

28 / 31

Bozcaada’nın güzelliği karşısında büyülenmiş ve konaklayacak yer arıyorsanız Camping Bozcaada’yı tam size göre… Çadırlarda kalarak Bozcaada’nın güzelliğiyle iç içe zaman geçiriyorsunuz.

29 / 31

İster çadırda ister bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Çadırını kendi getirenlerin konaklama fiyatı 35 TL. Kamp alanında çadır kiralarsanız 50 TL. Eğer bungalovda kalmak isterseniz fiyatı 130 TL.

30 / 31

Doğayla iç içe: Yuvacık / Karaca Dağ Evi
İstanbul’a iki saat mesafede yer alan Yuvacık, Kocaeli’nde bulunuyor. Yuvacık öyle bir yer ki, doğal güzellikleri insana huzur veriyor. Burada doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz birçok yer bulunuyor. Sabahları akan derenin yanı başında güzel bir köy kahvaltısıyla güne başlayabilirsiniz.

31 / 31

Yuvacık, doğa sporlarının birçoğunu yapabileceğiniz bir yer. Hem de doğada koşmayı, yürümeyi seviyorsanız Yuvacık tam size hitap ediyor. Yuvacık’ı gezmek bir günden fazla süreceği için burada konaklamak isterseniz Karaca Dağ Evi’nde konaklayabilirsiniz. Şehirden kaçıp doğaya sığınanlara bir nevi kucak açan Karaca Dağ Evi’nde kendinizi hem huzurlu hem de evinizde hissedeceksiniz. Yarım pansiyon hizmet veren Karaca Dağ Evleri iki kişi 400 TL.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.