DOLAR 35,5010
EURO 36,6077
ALTIN 3.062,77
BIST 9.741,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Güneş Yanığı Nasıl Geçer, Neler Yapılmalı?

28.07.2021
A+
A-

Yaz aylarının gelmesi ile plaj ve havuzlara akın edildi. Sıcakların etkisi ile güneş yanıkları vakalarında artış meydana geliyor. Peki güneş yanıklarına ne iyi gelir, güneş yanığı nasıl geçer? Güneş yanıklarına ne yapılır?

Yaz mevsiminde denize, havuza girmek güzel ancak sonrasında meydana gelen güneş yanıkları kabusumuz olabiliyor. Keyifli bir günün ardından kötü bir sürprizle karşılaşmamak için tedbir almak şart. Peki başımıza gelen güneş yanıklarına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer, nasıl tedavi edilir?

GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?

Güneş yanığına ne iyi gelir, güneş yanığı nasıl tedavi edilir?

Yanık olan bölgeyi su ile ıslattıktan sonra yulaflı banyo ürünlerinden sürülebilir.

Soğuk siyah çay, güneş yanığı oluşan bölgelere sürülebilir.

Cilt su topladığında kesinlikle ellenmemeli, kendi kendine geçmesi beklenmeli. Özellikle su toplanmış bölgelerde enfeksiyon riski fazla olacağından bu bölgelere daha çok özen göstermek gerekir.

Karbonat ve lavanta esansiyel yağları, ısıyı düşürücü etkiye sahiptir ve iltihabı yatıştır.

Yanık olan bölgeye, gün içinde birkaç defa olacak şekilde, soğuk ve nemli bezler koyup bekletebilirsiniz. Acının hafiflemesini sağlayacaktır.

Güneş yanıklarının su toplaması halinde enfeksiyon kapmasını önlemek için ekinezya çayı kullanabilirsiniz.

Ilık su ile duş almak güneş yanıklarına iyi gelir.

Dilimlenmiş soğuk salatalık güneş yanığı oluşan bölgelere gezdirilirse iyi gelecektir. Bir poşete buz doldurup yanık oluşan bölgelerde gezdirebilirsiniz.

Güneş yanığı olduğunda, normalde olduğu gibi, bol miktarda su tüketmeye özen göstermelisiniz. Güneş yanığı olunduğunda cilt gerilir ve susuz kalır. Bu da toparlanma sürecini uzatır.

Aloevera jelini ince bir tabaka halinde yanık bölgelerini sürebilirsiniz, güneş yanıkları için birebir etki göstermektedir.

GÜNEŞ YANIĞI NASIL GEÇER?

Zeytinyağı: Güneş yanıklarında zeytinyağı tek başına bir mucize olabilir. Zeytinyağı hem güneş yanığından kaynaklanan ağrıları ortadan kaldırır hem de cildi yumuşatarak sertleşmesini ve gerilmesini engeller.

Salatalık: Güneş yanığına ne iyi gelir diyorsanız, öncelikle bilmeniz gereken cilt tedavilerinde ana besin olan salatalığın güneş yanıklarına da deva olduğu. Salatalığı kabukları ile birlikte rendeledikten sonra suyunu sıkın ve güneş yanığı olan bölgeye sürün. Böylelikle cilt ferahlayacak ve acı hissi azalacaktır.

Siyah Çay: Türkler için bir vazgeçilmez olan çay, güneş yanıkları tedavisinde de etkili. Güneş yanığı olan bölgeye poşet çay yerleştirirseniz yanma hissi azalacaktır.

Elma Sirkesi: Güneş yanığına ne iyi gelir sorusunun bir başka cevabı da elma sirkesi. Güneşten yanıklarının üzerine bir pamuk yardımıyla elma sirkesi sürülmesi acıyı azaltır.

Eğer yanığınız ciddi boyutlardaysa uzmana görünmeyi ihmal etmeyin.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.