DOLAR 32,3618
EURO 34,6556
ALTIN 2.388,33
BIST 10.174,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Hangi Gıdalar Potasyum İçeriyor? Muzdan Daha Fazla Potasyum İçeren Gıdalar…

07.12.2021
A+
A-

Potasyum vücudumuz için hayati önem taşıyan bir mineraldir. Kan basıncının korunmasına yardımcı olan bu mineral, besinleri hücrelere, sinir ve kas fonksiyonlarının sağlıklı işlemesini sağlar. Bazı insanlar potasyum bakımından yüksek olduğunu bildikleri için muza yönelirler. Ancak potasyumun tek kahramanı muz değil. İşte potasyum bakımından muzdan daha zengin olan besinler!

Muz harika bir potasyum kaynağı olmasına rağmen, tatlı patates ve pancar gibi diğer birçok sağlıklı gıdada porsiyon başına daha fazla potasyum bulunur.

Avokado

Büyük bir K vitamini kaynağı olan avokadonun 100 gramında 487 mg potasyum bulunur. Bütün bir avokado yerseniz günlük ihtiyacınız olan potasyum miktarının yüzde 20’sii bir kerede karşılarsınız. Öte yandan avokado kan basıncını düşürerek yüksek tansiyona iyi gelir.

Tatlı Patates

Orta boy bir tatlı patates  541 mg potasyum içerir. Bu günlük almanız gereken potasyum miktarının yüzde 12’sine eşittir. Ayrıca yağ oranı oldukça düşük olan tatlı patates çok iyi bir karbonhidrat, lif ve A vitamini kaynağıdır.

Balkabağı

Bir fincan boyutundaki balkabağı 582 mg potasyum içerir. Ayrıca harika bir A ve C vitamini kaynağıdır.

Ispanak

Ispanağın en besleyici yiyecekler listesinin başlarında olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. 100 gram yani yaklaşık üç fincan ıspanak 558 mg potasyum içerir. Ayrıca bir tabak ıspanak günlük A vitamini ihtiyacınızın yüzde 336’sını, K vitamini ihtiyacınızın yüzde 725’ini, folik asit ihtiyacınızın yüzde 57’sini ve magnezyum ihtiyacınızın yüzde 29’unu içerir.

Domates Salçası

Soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılan pişmiş domateslerden yapılan doğal bir domates salçası, en iyi potasyum kaynaklarındandır.

Karpuz

Sadece iki dilim karpuz 640 mg potasyum barındırır. Ayrıca karpuz bok miktarda magnezyum, A ve C vitamini içerir.

Kuru Kayısı

Uzun raf ömrüne sahip kuru kayısı 488 mg potasyum içerir. Aynı zamanda iyi bir lif ve A vitamini kaynağıdır.

Hindistan Cevizi Suyu

Hindistan cevizi suyu içerdiği doğal şeker sayesinde doğal bir enerji kaynağıdır. Spor sonrası kaybedilen glikojen açığını kapatmak için müthiş bir sporcu içeceğidir. Bir bardak hindistan cevizi suyunun içinde 600 mg potasyum bulunur. Bunların yanında iyi bir magnezyum, kalsiyum ve sodyum kaynağıdır.

Pancar

Yüksek tansiyonu önlemeye yarayan pancar harika bir potasyum deposudur. Öte yandan pancar, kalp sağlığını destekleyen nitratlar içerir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.