DOLAR 32,3423
EURO 35,1164
ALTIN 2.307,30
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

GTA 5’den büyük başarı!

08.11.2018
A+
A-

 Take-Two Başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada GTA 5’in 2018 finansal takvimi sona ermeden 100 milyon satış rakamını yakalayacağını duyurmuştu.

Bu durumun ekibe ilham kaynağı olduğunu ifade eden Zelnick, GTA Online’ın sürekli olarak desteklenmeye devam edeceğini, böylece insanların sürekli olarak güncel bir GTA 5 oynayacaklarını müjdelemişti.

Take-Two Interactive tarafından kamuoyuna son mali verilere göre, şirketin net gelirlerinde yüzde 11’lik bir artışın gerçekleştiği gözler önüne serildi. Söz konusu bu satışlarda en büyük payı olduğu belirtilen GTA 5 ve NBA 2K19 ile satış rakamlarını bir hayli arttıran şirket, rakamlara göre son mali dönemde 492.7 milyon dolar gelir elde etti.

GTA 5 100 milyon barajını aştı!

Ayrıca şirket tarafından yapılan bir diğer açıklamayla, 2013 yılında ortalığı kasıp kavuran GTA V’in çıktığı günden bu yana 100 milyondan fazla kopya sattığı duyuruldu.

Dijital olarak yapılan satışlarda ise şirket, geride bıraktığımız yıla kıyasla gelirinde yüzde 30‘lık bir artış sağladı Böylelikle şirkten son çeyrekte, 358.4 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.

Ayrıca Take-Two Başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick 2018’in son çeyreğinde ise bu verilen uzun bir bekleyişin ardından piyasaya sunulan Red Dead Redemption 2 ile daha üst seviyelere çıkacağını da düşünüyor.

Son olarak ise 100 milyon barajını aşan GTA V, serinin en çok satan oyunlarından olan GTA San Sndreas, GTA 3 ve GTA 4‘ü geride bırakarak gelmiş geçmiş en çok satan GTA oyunu oldu. Peki siz, bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.