DOLAR 32,2344
EURO 34,7283
ALTIN 2.454,44
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

GTA 5 etkisi: Epic Games için inanılmaz büyüme Bedava olarak dağıtılan GTA 5 ile ünlenen Epic Games, kullanıcı sayısı konusunda büyük bir yükselişe…

24.06.2020
A+
A-

Kısa bir süre önce ABD’de yaşamına son verilen George Floyd için Fortnite’da kayda değer bir değiştirme yapan Epic Games Store, kültürel hassasiyetlere ağırlık verdiğini açıklama etmişti. ABD’li firma, toplumsal olaylarda gürültüsüz kalmıyor.

Aylık kullanıcı sayısı hakkında konuşan üretim ve geliştirme şirketi, aylık 61 milyon kullanıcıya hizmet verdiğini duyurdu. Kuşkusuz bu başarının aslan payı GTA 5’e ait. Zira bu yapıma duyulan alaka, diğer oyunların da bedava olmasını sağladı.

Civilization VI; Ark: Survival Evolved ve Borderlands: The Handsome Collection gibi oyunların bedava olması, Epic Games Store’un popülerlik seviyesini tamamen yükseltti. Bu şirkette genel müdürlük görevini üstlenen Steve Allison, bu konu hakkında şunları söyledi:

“Planladığımız promosyon çalışması büyük bir galibiyet ile sonuçlandı. Elde edilen sonuçlar beklentimizi aştı. Bu yıl artış konusunda tarihi bir hız eşliğinde ilerliyoruz. Şimdiye dek benzer anda maksimum 13 milyon kullanıcıya ansızın konut sahipliği yaptık.”

Son olarak Epic Games Store’un yapımcıların ve dağıtımcıların elde ettiği gelirlerden yüzde 12 oranında bir kesinti yaptığını belirtelim. Steam ise bu konuda yüzde 20 ila yüzde 30 oranında bir kesinti yapmayı seçim ediyor.

Epic Games hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.