DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Grip Aşısında Nasıl Bir Yol İzlenecek?

24.10.2020
A+
A-

Türkiye’ye gelen grip aşısını yaptırmak için, e-Nabız sisteminde yayınlanan listede olmanız gerekiyor. Sistemde yer alanlar ise bu aşıyı nasıl olacaklarını merak ediyor. 

YENİ SİSTEMİN İŞLEYİŞİ

Son olarak elde edilen bilgi doğrultusunda, grip aşıları için renkli reçete sistemi ile entegrasyon sağlanacağını aktaran Mehmet Ertekin, ‘Kronik hastalıkları ve öncelikli hasta gruplarından başlanması gerekiyor. Henüz formatları resmi olarak açıklanmadı, ama aile hekimleri üzerinden reçete sistemine girilecek. Hastamız bunu hak ediyorsa, işaretlenmiş hasta reçete yönlendirmeye gidecek ve reçete üzerinde düzenlendikten sonra renkli reçete sisteminden oluşan reçetesi de eczane ekranında klasik reçete gibi şifresiyle işlem yapılacak. Sonrasında depomuzdan stok isteyeceğiz. Yani her reçete başına kendi ilacı birebir istenecek. İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde de aktif şekilde kayıtlar gözüküyor olacak. Depoda bunun teyidi alındıktan sonra hastaya özel ilacını bize sevk edecek’ ifadelerine yer verdi.

Beyaz reçeteden biraz daha değişik bir sistemin olacağını dile getiren Ertekin, hasta üstünden düzenlenmesi bakımından birebir takibin de mümkün olduğunu belirtiyor. Normalde kırmızı reçete sistemi ve kontole bağlı olan bir sistem olduğunu belirten Ertekin, ‘Yaklaşık 300 kalem ilacı ihtiva eder. Onların üzerine bir kalem daha eklenmiş oldu. Grip aşısı böyle bir sisteme tabi değildi, beyaz reçeteyle elden teslim edebildiğimiz bir üründü. Ama şimdi o sistemde olan bir reçete haline gelecek ve kontrollü ve dağıtımında kayıtlı şekle dönüşmüş olacak’ ifadelerini kullandı.

Bugünden itibaren grip aşısı olabilecek kişilerin yayınlandığı e-Nabız sisteminde, riskli grupta yer aldığınızı görürseniz, MHRS sistemi üstünden aile hekiminden randevu alıp, grip aşısı için doktorunuzdan reçete almalısınız. Reçeteyi alıp eczaneye verip aşınızı alabilir ve eczanede aşınızı yapabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Bakan Koca: Grip, Kovid-19’la Aynı Şekilde Bulaşıyor

Bakan Koca: Grip, Kovid-19’la Aynı Şekilde Bulaşıyor

Gripte Koronavirüs Kadar Öldürücü

Gripte Koronavirüs Kadar Öldürücü

Grip Aşısı Olmadan Bunu Mutlaka Sorun!

Grip Aşısı Olmadan Bunu Mutlaka Sorun!

Grip Aşısı Alabilecek Kişiler e-Nabız'da Açıklandı

Grip Aşısı Alabilecek Kişiler e-Nabız’da Açıklandı

İLİşKİLİ GALERİLER Gripten Koruyan Besinler

Gripten Koruyan Besinler

Grip Soğuk Algınlığını Geçirmenin 6 Yolu!

Grip Soğuk Algınlığını Geçirmenin 6 Yolu!

Coronavirüsü Gripten Ayıran Farklar

Coronavirüsü Gripten Ayıran Farklar

Grip Hakkında Ortaya Atılan Hurafeler

Grip Hakkında Ortaya Atılan Hurafeler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.