DOLAR 32,1852
EURO 34,9632
ALTIN 2.508,59
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Gribin ilacı yüksek bağışıklılık

16.02.2020
A+
A-

Yüksek bağışıklık için neler yapabiliriz?

Bağışıklık sistemi ve selenyum arasındaki ilişki üzerine yapılan araştırmalarda, düşük selenyum seviyesine sahip bireylerin çok daha kısa sürede hastalığa yakalandığı ve iyileşme süreçlerinin de diğer insanlara göre daha uzun olduğu görülmüştür. Selenyum, bağışıklık sistemindeki gösterdiği etkisiyle gribe karşı direncin oluşmasını sağlar ve hastalığı daha kısa sürede yenmenize yardımcı olur. Bunun için tavuk, yumurta, deniz ürünleri, brezilya cevizi, soğan gibi besinleri günlük beslenmenize dahil edebilirsiniz.

ÇİNKO KORUYUCUDUR

Vücudun bir diğer koruyucusu çinko ise, büyümegelişmeyi desteklemesinin yanı sıra bağışıklık sisteminizin hem güçlenmesini hem de korunmasını sağlar. Yapılan araştırmalarda yeterli çinko alımı grip ve nezlede süre ve şiddeti azaltmaktadır. İşte bağışıklık için en iyi besinler.

BAĞIRSAKLARIN EN İYİ DOSTU PROBİYOTİKLER

Sağlıklı bağırsaklar, sağlıklı bir kış geçirmenize yardımcı olur. Bunun için en doğru yol probiyotik takviyesidir. Probiyotikler sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlar ve sağlığınız için yararlı bir işleve sahiptir. Grip sırasında kullanılan ilaçların bağırsaklara verdiği olumsuz hasarın giderilmesi için de probiyotikler önemlidir. Ev yapımı turşu, kefir, elma sirkesi ve yoğurt önemli probiyotik kaynaklarıdır.

D VİTAMİNİ İÇİN SOMON VE YUMURTA

D vitamini güneşin kendini göstermesini azaltmasıyla beraber vücutta da azalmaya başlar. Bu vitaminin eksikliği bağışıklık sisteminin zayıflamasının nedenlerinden biridir. Kış aylarında mutlaka D vitamininizi ölçtürmeli ve bu dönemde D vitamini içeren somon, yumurta, süt gibi besinleri beslenmenize eklemelisiniz.

GÜNDE 2.5 LİTRE SU

Suyun yararları saymakla bitmezken tüm vücut işlevlerinin düzenli ve sağlıklı çalışabilmesi için olmazsa olmaz olduğunu unutmayın. Birçok enfeksiyon hastalıklarında vücudun su ihtiyacı artış gösterir. Günlük 2.5 litre su tüketimi sağlığınızı korumanız için gereklidir.

DÜZENLİ UYKU

Düzenli uyku sizi hem dinlendirir hem bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Uykusuzluk bağışıklık sistemini düşürürken mikroplarla savaşan antikor sayılarını da azaltır. Düzenli ve kaliteli uyku düzenine sahip olmanız bağışıklık sisteminiz için önemlidir.

BOL BOL C VİTAMİNİ

Olmazsa olmazlarımızdan C vitamini iyi bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonla C vitamini düzeyini azaltır ve eksikliği meydana gelir. Günlük beslenmenize yeşil-kırmızı biber, maydanoz, portakal, limon, kivi gibi yüksek C vitamini içeren besinler eklemeniz enfeksiyon riskinin azalması için önemlidir.

Faydalı besinler

✔ Propolis ✔ Adaçayı gargarası ✔ Zerdeçal ✔ Zencefil ✔ Ekinezya çayı ✔ Sarımsak ✔ Taze soğan ✔ Kemik suyu ✔ Siyah turp ✔ Kivi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Öktem / Yeni Asır Gazetesi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.