DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Gözlük Coronavirüsünden Korunmanıza Yardımcı Olabilir

22.03.2020
A+
A-

Coronavirüsü ve gözlük kullanımına ilişkin, Amerika kaynaklı haberler hakkında görüşlerini paylaşan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Nohutçu, dışardan gelebilecek damlacıklardan korunmak için gözlük kullanımına dikkat çekerek, “Virüs genellikle, enfekte bir kişinin öksürmesi veya hapşırması sonucu oluşan damlacıklar yoluyla geçer. Bu damlacıklar burun, ağız veya bazı durumlarda gözlerden başka bir kişinin vücuduna girebilir. Gözlerinizi de içeren yüzünüzü koruyan bir önlem almak yararlıdır,” şeklinde konuştu.

ELİNİZİ GÖZÜNÜZE GÖTÜRMENİZİ ENGELLER

Prof. Dr. Ahmet Fazıl Nohutçu, gözlüklerin virüse maruz kalmayı önlemek basit bir yöntem olduğunu belirtti. Yüzü korumak ve hasta olan kişilerden uzak durmak gibi önlemleri tamamlamak için gözlük kullanmak gerektiğini söyledi. Gözlüklerin iyi bir fikir olmasının başka bir nedeni ise gözlere dokunmayı engellediğini söyleyerek, yüze dokunmanın çok büyük bir risk taşıdığını vurguladı. Nohutçu; dışarıdan kapalı alanlara girildiği zaman gözlükleri dezenfektan bir mendille silmenin önemine dikkat çekerek, günlük yaşamda kontakt lens kullananların, numaralı gözlüklerini, gözlük ihtiyacı olmayan kişilerin ise numarasız gözlükler kullanabileceklerini belirterek kendilerini virüse karşı koruyabileceklerini belirtti.

İLİşKİLİ HABERLER Meksika'da Yeni tür Coronavirüsten İlk Can Kaybı

Meksika’da Yeni tür Coronavirüsten İlk Can Kaybı

ABD'liler Ücretsiz Coronavirüs Testi Yaptırabilecek

ABD’liler Ücretsiz Coronavirüs Testi Yaptırabilecek

Sağlık Bakanı Koca'dan TBMM'ye Coronavirüs Bilgilendirmesi

Sağlık Bakanı Koca’dan TBMM’ye Coronavirüs Bilgilendirmesi

ÖSYM, Coronavirüs Sebebiyle Bazı Sınavları Erteledi!

ÖSYM, Coronavirüs Sebebiyle Bazı Sınavları Erteledi!

İLİşKİLİ GALERİLER İspanya'da Coronavirüs İçin Sağlıkçılara Destek

İspanya’da Coronavirüs İçin Sağlıkçılara Destek

Charlotte Lawrence Coronavirüse Yakalandı

Charlotte Lawrence Coronavirüse Yakalandı

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Coronavirüsün 7 Önemli Belirtisi

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Coronavirüsün 7 Önemli Belirtisi

Indira Varma Coronavirüse Yakalandı

Indira Varma Coronavirüse Yakalandı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.