DOLAR 32,5362
EURO 34,9531
ALTIN 2.456,46
BIST 9.884,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Gözaltı Makyajı Nasıl Temizlenir?

26.06.2020
A+
A-

Yüzün en bariz noktası olan gözler yüz makyajında manâlı yer tutmaktadır. Günümüzde, göz çevresi ve gözaltı bölgeleri için özel kozmetik ürünler üretilmektedir. Bu ürünler genelde, nezaret torbaları ve morluklarını kapatmak, renk eşitliği sağlamak için kullanılmaktadır.

Gözaltı bölgesi, yüzümüzün en hassas bölgesidir. Kapatıcılar, belirlenmiş bir uygulama sonrası iyi temizlenmezse kırışıklıklara, kazayağı gibi problemlere yol açmaktadır. bu nedenle, bölgenin itinalı bir şekilde makyajdan arındırılması gerekir.

Nezaret Makyajı Temizliğinde Uyarı Edilecekler
– Gözaltı makyajı temizlenirken, kibar ve tampon hareketler uygulanmalıdır.
– Makyaj arıtıcı, göz ve göz çevresi yapısına yerinde olmalıdır.
– Arıtma ürünü, bir pamuk yardımıyla mutlaka doğru dışa doğru uygulanmalıdır. Somurtkan halde, bölgede tahriş ve kızarıklıklara sebep olunabilir.
– Gözaltı bölgesini temizlerken, yoğun içki içerikli makyaj temizleme mendillerinden kaçınmalısınız.

Göz Çevresi Bakımının Önemi
Göz çevresi derisinin ince yapısı ve hassasiyeti, buraların daha ivedi zarar görmesine ve eskimesine sebep olmaktadır. bu nedenle, cilt bakımı rutinine, göz çevresi bakımı muhakkak eklenmelidir. Uyumlu olarak yapılan uygulamalar, buradaki kan akışını düzenlemektedir. Bu Nedenle kuruluk, yaşlanma belirtileri gibi problemler de azaltılmaktadır.

20’li yaşlardan itibaren bölge, bakım ile desteklenmeye başladığında, gözlerin etrafındaki duyarlı derinin dayanıklılığı artacaktır. Bu şekilde, ileride yaşanabilecek böylece çok problem için önlem gücenmiş olur.

Gözaltı ve göz çevresini her gün ıslatmak, parmaklar ile baskı uygulamadan 2-3 dakikalık masajlar yapmak güzel sonuçlar vermektedir. Hem yapılan nezaret makyajı, derinin nefes alması için, günün sonunda mutlaka mükemmel bir şekilde temizlenmelidir.
Gözaltı İçin Konut Yapımı Tarifler

1. Havuç maskesi
Yarım havucu sıktıktan sonra ,1 dere kaşığı havuç yağı (gerekli yok) ve 1 nehir kaşığı badem yağı ile karıştırıp en düşük 1 saat buz dolabında bekletin. Daha Sonra oda sıcaklığına gelmeden, soğuk haliyle gözaltınıza uygulayın. 5-6 dakika sonradan durulayabilirsiniz.

2. Patates Maskesi
2 akarsu kaşığı patates suyu, 1 akarsu kaşığı zeytinyağı ve 1 nehir kaşığı buğday yağını en ince ayrıntısına kadar karıştırın. Tampon hareketlerle gözaltınıza yedirin. 3-4 dakika bekleyip, nemli bir pamuk yardımıyla silin. Yıkamayın.

3. Salatalık ve Maydanoz Maskesi
Yarım salatalık ve bir tutam göz kararı maydanozu ayrıntılarıyla püre kıvamına getirin. sonradan gözaltlarınıza sürün. Karışımın akmaması için, başınız tavana bakar şekilde ya da yatarak 10 dakika bekleyin. daha sonra durulayın.

4. Hindistan Cevizi Yağı
Vücut ve yüz için olağanüstü bir besleyici ve nemlendirici olan bu yağ, gözaltında da çok iyi sonuçlar vermektedir. Gözaltı makyajı temizlemek için de kullanılabilir. Morluklardan ve torbalardan kurtulmak için her gün uyumlu olarak uygulayabilirsiniz. Parmağınızın ucuna 2-3 damla damlatıp hafifçe yedirin. Durulamanıza gerek yoktur.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.