DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Göz Seğirmesinin Nedeni Bu Olabilir

13.06.2020
A+
A-

Vatandaşlar aralarında tik olarak algılanan göz seğirmesi, bir takım batıl inançlara dikkat çekici ettiği söylense de sahiden öyle yok. Göz seğirmesi, her ne dek dikkate alınmasa da sağlık açısından önemli sorunlara muhabere etmektedir. Göz kapaklarında çoğalan ani ve kısa süreli spazmlardan nedeniyle ortaya meydana çıkan göz seğirmesi genelde birkaç dakika sürer. Nadiren de olsa birkaç saat ya da gün sürebilir. Göz seğirmesini engellemek için yapabileceklerinizi sizin için bir araya getirdik. İşte ayrıntı…

GÖZ SEĞİRMESİNİ ALIKOYMAK İÇİN BUNLARI YAPIN!

Tatmin Edici ve kaliteli uyku uyumaya özen gösterin. Gevşeme ve germe egzersizleri yapın. Kahve ve dere tüketimini azaltın.

KAFEİN TÜKETİMİNE DİKKAT!

Kahve tüketimi günde 3-4 fincanı geçmemelidir. Bezginlik ve stresli günlerde daha artı çay, kahve tüketilmektedir. Bu da göz seğirmesinin sık yaşanmasına ve süresinin uzamasına niçin olmaktadır. Ama kahve dışındaki gıda ve içeceklerden, hatta bazı ilaçlardan yoğun miktarda kafein alımı gerçekleşebilir. Özellikle kış döneminde sık görülen soğuk algınlığının tedavisinde kullanılan birçok ağrı kesici ve alev düşürücünün kafein içerdiğini unutmamalısınız.

GERGINLIK ALTINDAYSANIZ…

Göz seğirmesini çoğunlukla jurnal hayatın içerisinde, hırslı mücadeleci ve stresli genç erişkinlerde görülmektedir. Ruhsal ve bedensel dermansızlık göz seğirmesinin en manâlı nedenleri aralarında yer almaktadır. Son birkaç hafta içerisinde yaşanılan üzüntüler, aklınızı kurcalayan ve uykunuzun kaçmasına neden olan duygusal sıkıntılar da gözde seğirmeye neden olmaktadır.

İLİşKİLİ HABERLER Göz Sağlığımızı İçin Neler Yapmalıyız?

Göz Sağlığımızı İçin Neler Yapmalıyız?

Göz Sağlığınızı Bu Basit Önerilerle Koruyun

Göz Sağlığınızı Bu Kolay Önerilerle Koruyun

Göz Sağlığınızı Korumak İçin Yapmanız Gerekenler

Göz Sağlığınızı Gözetmek İçin Yapmanız Gerekenler

Güneş Gözlüğü Satın Alırken Dikkat!

Güneş Gözlüğü Satın Alırken Uyarı!

İLİşKİLİ GALERİLER Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

Bu Akarsu Göz Sağlığınızı Koruyor!

Akciğer Sağlığı İçin Protein Tüketimi Çok Önemli

Akciğer Sağlığı İçin Protein Tüketimi Çok Önemli

Stresten Uzaklaşmak İçin Bunları Deneyin!

Stresten Uzaklaşmak İçin Bunları Deneyin!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.