DOLAR 34,0453
EURO 37,9678
ALTIN 2.822,59
BIST 9.740,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Göz Seğirmesi

07.08.2020
A+
A-

Ancak bilinenlerin aksine sağ gözün seğirmesi ile sol gözün seğirmesi gibi durumlar farklı anlamlar ifade etmez. Göz seğirmesinin olma amacı göz kapanlarında kas spazmı yaşanarak gözün seğirmesi durumudur. Göz seğirmesi nasıl geçer denildiğinde ise bu durum çok da büyütülecek bir durum olmamakla beraber düzenli olarak olmaya başladıysa ve rahatsız edici boyutlara ulaşıyorsa ciddiye alınmalı ve göz konusunda uzman bir hekime başvurulmasında yarar olacaktır mutlaka ki.

GÖZ SEĞİRMESİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

Bunun dışında aynı zamanda yine bilinen yanlışlardan olan bir durumda bilinenin aksine göz seğirmesi karşıdan bakıldığında ve çıplak gözle bakıldığında öyle kolay kolay fark edilen bir durum değildir aynı zamanda. Sadece yaşayan kişiyi o an için huzursuz eder ve dışarıdan bakıldığında fark ediliyormuş gibi gelir. Tıp dilinde ise göz seğirmesine ‘miyokimi’ adı verilir.

 Bu durum yaşandığında çok sinir bozucu bir durum yaratmasına karşın bilinen çok ciddi boyutlarda bir hastalığa etki etmediğinden endişe verici bir durumun olmadığı da söz konusudur aynı zamanda. Ayrıca vücudun çok fazla yorulması, mevsimsel alerji gibi nedenler de göz seğirmesine oldukça fazla neden olan problemler arasındadır. Bu sebeple bu durumu fazlaca yaşamaya başladıysanız yorgunluk probleminizin olup olmadığına veya herhangi bir alerjik durum yaşamadığınızı kontrol etmenizde yarar olacaktır. Bu durum ise genel olarak yaşanmaya başladığında birkaç dakika içerisinde son bulur. Ancak bazı durumlarda bu durumun günlerce hatta aylarca bile yaşandığı gözlemlenmiştir.

Yorgunluk, çok fazla kafein tüketimi, stres gibi nedenler göz değirmesinin en fazla yaşandığı belirtiler arasında yer almaktadır. Ancak daha ciddi ve uzun süre geçmeyen seğirmeler de ise göz tabakasının ve korneasında iltihap problemi olması ile yaşandığı ve zamanla gözün kapanmasına bile yol açtığı bilinmektedir. Bu sebeple eğer uzun süre geçmeyen göz seğirmeleri yaşıyorsanız bu durumu ciddiye almayı ve bir uzman hekim tarafından tedavi olmanız teşhisin en yakın zamanda konması açısında da yararlı olacaktır göz seğirmesi nasıl geçer sorusunun cevabı olarak.

HANGİ DURUMLARDA TIBBİ MÜDAHALE DE BULUNMALI?

Öncelikle göz seğirmesinin çok da ciddi bir şey olmadığını ancak nadiren de olsa bu hastalığın göz sağlığı açısından önemli etkileri olacağınız söyledik ancak her göz seğirmeniz de ciddi bir şey olabilir diyerek doktora koşmanız gerekmez. Eğer gözünüz düzenli olarak seğirmeye başladıysa ve bu durum sizi rahatsız edici bir noktaya ulaştırıyorsa aşağıdaki belirtiyi taşıyıp taşımadığınıza bakarak doktora gitmenize karar vermede size yardımcı olabilir göz seğirmesi nasıl geçer sorusunun cevabı olarak.

Bir hafta geçmesine rağmen hala oluyorsa Göz seğirmesi yüzünden göz kapandıysa Göz dışında yüzde başka bir yerde seğirme yaşandıysa Seğirme dışında şişlik veya akıntı varsa

İLİşKİLİ HABERLER Göz Seğirmesi Neden Olur?

Göz Seğirmesi Neden Olur?

Göz Seğirmesi Nasıl Durdurulur?

Göz Seğirmesi Nasıl Durdurulur?

Batıl İnançtan Fazlası: Göz Seğirmesi Neden Olur?

Batıl İnançtan Fazlası: Göz Seğirmesi Neden Olur?

Göz Seğirmesinin Nedeni Bu Olabilir

Göz Seğirmesinin Nedeni Bu Olabilir

İLİşKİLİ GALERİLER Göz Seğirmesi Nasıl Önlenir?

Göz Seğirmesi Nasıl Önlenir?

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.