DOLAR 32,2985
EURO 34,8026
ALTIN 2.409,36
BIST 10.231,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Görevine son bahşedilen Rabia öğretmenden tepki

17.06.2020
A+
A-

Kahramanmaraş’ta özel bir okulda 4 yıldır edebiyat öğretmeni olarak ödev yapan ve kısa alıştırma ödeneği bölge Rabia Ekici, bugün kurum yetkilileri kadar görevine son verildiğini, kendisinin de iş haddinin fesih edilmesini istek etmesine karşın sonuç alamadığını öne sürdü.

Sorumluların yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyleyen Ekici, “Dün kurum müdürü tarafından okula çağrıldım ve işime son verdiğini söyledi. Bende, ‘işime son verdiyseniz çıkışımı verin gideyim’ dedim. Fakat bugün 17 Haziran 2020 tarihli bir çıkış belgesi istedim kendilerinden fakat veremeyeceklerini söyledi. Lakin ben, çıkışımı imzalamadan bu kurumdan çıkmayacağımı söyledim. Çünkü bu pandemi sürecinde kısa çalışma ödeneğine başvurulmuş işçilerin işten çıkarılmayacağını biliyorum ve bugün ben dahil birkaç arkadaşım işten çıkarıldık. Ama işten çıkış belgelerimiz imzalanmıyor. Herkes birbirini üstüne atıyor, ‘ben aracıyım’ deniliyor. Benden önce bir arkadaşımın çıkışını verdiler ve gözleri dolu bir şekilde işten çıktı” diye konuştu.

Okulda hoca maaşlarının aidat kanununa aykırı bir şekilde ödendiğini öne süren Ekici, şunları kaydetti:
“Müdür bey yanıma geldi ve ‘hocam eksik önceki söylediklerimi unutalım, ben böyle bir şey konuşmadım’ dedi. Çünkü çıkış belgemi veremeyecekleri için vazgeçtiler. Böyle şeyler yaşadığım için sırf ben yok herkes mağdur. Her şekilde emek verdim ve maaşlarımızın asgari aidat tutarını yatırdılar, geri kalanlarını zarflarla aldık kesintisiz. Bu da vergi kaçakçılığına giriyor. O dönem lüzum insani ilişkilerden, lüzum aramızdaki ilişkilerden dolayı görevime devam ettim. Öğretmenlik bir meslek değil vicdandır.”

İddiaların hedefi özel mektep yönetimi ise basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Muhammet Özer – Halil Ulubey
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.