DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Google’dan siyahi girişimcilere büyük takviye Dünyaca tanınan dev teknoloji şirketi Google yaptığı ilan ile siyahi girişimcilere destek olacağını…

18.06.2020
A+
A-

Irksal eşitsizlik gündeme gelmiş iken teknoloji devlerinden somut yardım açıklamaları geliyor. Google’ın siyahi insanlara destek olması amacıyla ayırdığı 175 milyon dolar, fiilen ırksal eşitsizliğe karşısında yürütülen kampanyanın bir parçası. Dört gruba ayrılan “idareli fırsat eşitliği” kampanyasının 100 milyon doları girişimcilik odaklı takviye için kullanılacak.

Ekonomik fırsat eşitliği paketinin 50 milyon doları siyahımsı topluluğa destek amacına hizmet eden vakıflara, kalan 25 milyon dolar ise siyahi çalışanlar ve öğrenciler için harcanacak. Hem şirketin üst seviye yönetimine daha çok siyahi insanın katılımı için sözler verildi. Verilen söze kadar 2025 yılında firmanın üst seviye yönetiminin yüzde 30’u siyahımsı vatandaşlardan oluşacak.

Google’ın 2020 raporuna baktığımızda siyahi çalışanlar yönetim kısmında yüzde 25’lik yer ediniyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu değişiklikler siyahi insanlara şirkette değer gördüğünü hatırlatacak. Sizce şirketin siyahi girişimcilere takviye kampanyası ABD’deki idareli eşitsizliğin bir nebze önüne geçebilir mi?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.